Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžerská modelka s veľkosťou nula: Toto že nie je anorexia?!

Codie Young ako tvár internetového obchodu Zobraziť galériu (4)
Codie Young ako tvár internetového obchodu

LONDÝN – Obrovské pobúrenie! Takúto reakciu vyvolalo umiestnenie modelky Codie Young (18) na hlavnú stránku internetového obchodu istej módnej značky. Tínedžerka vychudnutá na kosť sa pritom sama bráni tým, že žiadnou poruchou netrpí. Za vyziabnuté telo vraj vďačí génom, nie anorexii!

Museli ju vymeniť! Krátko po tom, čo sa Codie objavila na spomínanej webstránke v modrých šatách a so slnečnými okuliarmi na nose, jej fotografia bola nahradená inou. Za vhodnú sprievodkyňu nakupovaním ju totiž nepovažovali zástupcovia organizácií boja proti poruchám príjmu potravy – modelka vraj svojím zovňajškom navádza k anorexii. Veď jej pás by sa poľahky zmestil do dvoch dlaní!

Zatiaľ čo naša tabuľka konfekčných veľkostí začína u najštíhlejších dám číslom 34, rodená Austrálčanka sa dokázala posunúť ešte nižšie. Je totiž o nej dobre známe, že jej outfity majú americkú veľkosť nula, prípadne ešte menšiu. V našich končinách by to znamenalo šokujúcich 32 a menej. Našťastie, oblečenie týchto veľkostí sa zatiaľ v obchodoch príliš neobjavuje. Odborníci však bijú na poplach, že s takýmito vzorovými manekýnkami by to mohla byť len otázka času!

Zarážajúci na celej veci je tiež fakt, že samotná Codie si svoju nezdravú vyziabnutosť nepripúšťa. Vo svojich vyjadreniach totiž píše, že je „prirodzene štíhla“ vďaka genetike a ak by sa aj o to snažila, nepribrala by. Pozornosť preto upriamuje na opačný extrém: „Áno, možno mám americkú veľkosť 0-2 a britskú veľkosť 8 (na naše pomery 38, pozn. redaktora), a čo? Sú ľudia s nadváhou a nikto im nič nepovie, aby ich neurazil.“ Kam sa však podela jej súdnosť? Veď dievčatá s veľkosťou 38 vyzerajú úplne inak – majú totiž krivky!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu