Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nová Miss World je známa: Najkrajšou ženou sveta sa stala ČEŠKA!

Krystyna Pyszková
Krystyna Pyszková (Zdroj: X/UpscforAll)

BOMBAJ - Češka Krystyna Pyszková sa stala víťazkou 71. ročníka medzinárodnej súťaže krásy Miss World. Uspela vo finále v indickej Bombaji, oznámili usporiadatelia, ktorí na sociálnych sieťach zverejnili jej fotografiu s korunkou a šerpou víťazky.

Na začiatku finálového večera o prvenstvo súťažilo 112 dievčat a žien z celého sveta. V poslednej štvorici súťažiacich boli spolu s Pyszkovou krásky z Libanonu, Trinidadu a Tobaga a Botswany. Súťaž krásy pred týždňom neplánovane navštívil český minister zahraničia Jan Lipavský. Česká diplomatická delegácia tak využila čas po tom, ako pre poruchu lietadla uviazla v Bombaji. Lipavského na návštevu pozvala riaditeľka Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

archívne video

Natália reprezentovala Slovensko na MISS WORLD: Prečo vyhrávajú najmä dievčatá z Latinskej Ameriky? Prezradila nám možný dôvod!

Prvú Miss World zorganizoval v roku 1951 britský priekopník lotérie bingo Eric Morley. Dal jej názov Festival Bikini Contest, na Miss World ju prekrstili médiá. Pre veľký úspech sa Morley rozhodol klání krasavíc organizovať každoročne. Možno ho k tomu prinútil aj nástup kalifornskej konkurencie, ktorá roku 1952 vyrukovala s Miss Universe.

Okrem víťazstva Kuchařovej bolo doteraz druhým najväčším úspechom na súťaži Miss World v roku 1998 štvrté miesto vtedajšej českej vicemiss Aleny Šeredovej. Češky boli úspešné aj v ďalších súťažiach - v roku 1995 sa stala Miss Europe Monika Žídkova a v roku 2012 Miss Earth Tereza Fajksová.

Viac o téme: ČeškaMiss WorldKrystyna Pyszková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu