Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posledná rozlúčka s herečkou Evou Rysovou (†91): Dojímavé slová syna... Prišla aj Alžbetka z Perinbaby!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: Ján Zemiar/Tv Markíza)

BRATISLAVA - Minulý týždeň vo štvrtok zasiahla Slovensko mimoriadne smutná správa o smrti slovenskej herečky Evy Rysovej (†91). Zomrela v spánku v zariadení pre seniorov. Dnes o 10:15 sa v bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka. K smútiacim sa prihovoril syn Michal... Rozlúčiť sa prišla aj Alžbetka z Perinbaby!

Herečka Eva Rysová roky bojovala so zdravotnými problémami. Po nešťastnom páde v roku 2016, kedy prekonala krvácanie do mozgu, ju trápilo točenie hlavy, problémy s dýchaním a srdcovým tepom. Krátko pred smrťou jej bol diagnostikovaný zápal pľúc, kvôli ktorému dokonca skončila v nemocnici. No hoci sa jej polepšilo a bola prevezená do zariadenia pre seniorov, vo štvrtok zomrela.

Rodina a blízki sa lúčili s herečkou Evou Rysovou (†91)! (Zdroj: Maarty von B)

Dnes o 10:15 sa v bratislavskom krematóriu konala posledná rozlúčka, kde sa s legendou lúčili jej priatelia a blízki. Chýbať nemohol ani jej syn Michal, ktorý priletel až z Kanady. A práve on sa prihovoril smútiacim. „Vraví sa že smrť človeka nebolí toho, kto zomrel, ale tých, ktorí zostávajú. Ďakujem vám zo srdca, že ste si našli čas prísť sa podeliť o bolesť, ktorú cítim. Tým, že sa o túto bolesť delíme, stáva sa menšou a menšou, tým pádom aj ľahšie znesiteľnou,“ poďakoval prítomným syn Rysovej. 

Ivan Letko a František Kovár
Zobraziť galériu (11)
Ivan Letko a František Kovár  (Zdroj: Ján Zemiar)

Práve ona tvrdila, že bolesť, o ktorú sa človek podelí s blízkymi, sa stáva menšou a radosť zase väčšou. Preto herečkin syn všetkých poprosil, aby si v hlave uchovali krásne spomienky na ňu a aby radosť šírili ďalej. Pretože práve to je to, čo by vraj Rysová chcela – aby boli všetci šťastní. 

Posledné zbohom milovanej kolegyni prišli dať aj jej hereckí kolegovia. Za všetkých spomeňme Janu Oľhovú, Františka Kovára, Ivana Letka, Alfréda a Ľudmilu Swanovcov či Petru Vančíkovú - Kolevskú, ktorú verejnosť pozná ako Alžbetku z Perinbaby. 

Petra Kolevská
Zobraziť galériu (11)
Petra Kolevská  (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Eva Rysová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu