Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rysová (†91) bojovala s vážnou chorobou: Počkala ešte na syna a potom... Zomrela v spánku!

Eva Rysová Zobraziť galériu (5)
Eva Rysová (Zdroj: Tv Markíza)

BRATISLAVA - Vo štvrtok Slovensko zasiahla mimoriadne smutná správa o smrti legendárnej slovenskej herečky Evy Rysovej (†91). V tom čase ešte nebolo známe, čo umelkyňu pred smrťou trápilo. Známa Slovenka sa totiž pred rokmi úplne stiahla z verejného života. Aktuálne však prehovorila jej sestra, ktorá prezradila, že bojovala s vážnou chorobou. Počkala ešte na syna a potom... Zomrela v spánku!

Herečka Eva Rysová nemala v posledných rokoch na ružiach ustlané. V roku 2016 po nešťastnom páde prekonala krvácanie do mozgu. Potom nasledovali neutíchajúce bolesti, točenie hlavy, problémy s dýchaním a srdcovým tepom. Rodina jej preto zaobstarala osobnú asistentku, neskôr dve. Kvôli zdravotným problémom sa preto v roku 2019 úplne stiahla z verejného života. 

V posledných rokoch už Rysová bývala v zariadení pre seniorov, kde o ňu bolo postarané 24 hodín denne. Pred pár dňami však dostala zápal pľúc. Keď sa to dozvedel jej syn Michal, okamžite sadol do lietadla a za svojou mamou doletel až z Kanady. Herečka však bola silná, zabojovala a z nebezpečnej choroby sa dostala. 

„V nemocnici povedali, že už zápal pľúc nemá. Ale stále mala teploty. V pondelok nemala, v utorok mala a v stredu už nie. Stále pokašliavala, ale nie veľmi,“ prezradila pre Nový čas herečkina sestra Judita. Keď sa stav herečky stabilizoval, v nedeľu jej syn Michal odletel späť za rodinou do Kanady. Rysovej stav sa však napokon zo dňa na deň zhoršil a vo štvrtok ráno zomrela. 

„Bojovala, ale ten boj bol veľmi ťažký. V stredu popoludní som ju bola navštíviť. Bola som pri nej dlho. Vnímala, že som tam. Ale už nehovorila. Zrejme bola už veľmi vyčerpaná. Krásneho veku sa dožila, vďaka Pánu Bohu. Zomrela v spánku. V tichosti...“ povedala sestra a dodala: „V senior centre sa o ňu perfektne starali, nemôžem nič zlé povedať. Žiaľ, už sa nedalo nič robiť.“

Rysová (†91) bojovala s
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Viac o téme: Eva Rysová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu