Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dráma v skupine Iné Kafe: Náhly prevoz do NEMOCNICE… 2-hodinová OPERÁCIA!

Skupina Iné Kafe skončila bez bubeníka. Zobraziť galériu (2)
Skupina Iné Kafe skončila bez bubeníka. (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Členovia skupiny Iné Kafe majú za sebou náročný víkend. V nedeľu totiž náhle prišli o svojho bubeníka. Teda aspoň na istý čas. Jozef Praženec (40) alias Dodo, totiž náhle skončil v nemocnici. Musel podstúpiť 2-hodinovú operáciu!

Cez víkend sme na Topkách informovali o tom, že v nemocnici skončil spevák skupiny Polemic. Na festivale Pohoda spadol z pódia a zranil sa. Aktuálne je v nemocnici, kde podstúpil operáciu komplikovanej zlomeniny ruky. No drámu zažíva v týchto dňoch aj iná slovenská kapela. Iné Kafe prišlo v nedeľu o svojho bubeníka. Aspoň na najbližší mesiac. 

Dodko, ako ho členovia kapely nazývajú, náhle skončil v nemocnici, kde musel podstúpiť 2-hodinovú operáciu. „Náš Dodko včera nečakane skončil v nemocnici s diagnózou pruh. Podstúpil 2-hodinovú operáciu, už odpočíva, o pár dní ho pustia domov. Podľa odhadov doktorov bude trvať cca mesiac, kým opäť bude búchať,“ objavilo sa na Facebooku skupiny Iné Kafe.

Koncerty však kapela odkladať nechce. „Vzniknutú situáciu riešime, hľadáme záskok, o ďalších krokoch vás budeme informovať. Plánované koncerty odohráme. Dodo, drž sa!“ písalo sa ďalej v oznámení. No hoci pruh nie je žiadnou vzácnosťou, hudobníci majú, bez pochýb, o svojho kolegu strach. Veď aj takáto bežná diagnóza môže byť v istých prípadoch dokonca život ohrozujúca. 

 

Náš Dodko včera nečakane skončil v nemocnici s diagnózou pruh. Podstúpil 2 hodinovú operáciu, už odpočíva, o pár dní ho...

Posted by INEKAFE (official) on Sunday, July 10, 2022

Čo je to pruh? 

Je to vyklenutie nástennej pobrušnice, teda blany pokrývajúcej brušnu dutinu zvnútra, cez slabé miesto v brušnej stene. Najčastejšie sa vykytuje v oblasti slabín, pupka či v jazvách. Zriedkavejšie sú hernie vnútorné, panvové, bedrové a bráničné.

Komplikáciou je zaškrtenie, kedy môže dôjsť k poškodeniu cievného zásobenia obsahu hernie a črevnej nepriechodnosti, pokiaľ je obsahom črevo. Pokiaľ by nedošlo k včasnému zákroku, môže dôjsť k odumretiu, čo je nebezpečné najmä pri čreve, hrozí zápal pobrušnice, čo je vážny, život ohrozujúci stav.

Viac o téme: Iné Kafe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu