Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hviezda Snowboarďákov BOJKOTUJE olympiádu: Pred TÝMTO nedokáže zatvoriť oči!

Jiří Mádl sa rozhodol bojkotovať olympiádu.
Jiří Mádl sa rozhodol bojkotovať olympiádu. (Zdroj: Film&Roll, Stanislav Honzik)

PRAHA - O známom českom hercovi Jirkovi Mádlovi (35) je známe, že má k športu blízko. Dlhé roky sa venoval hokeju. Napriek tomu si taký športový sviatok, akým sú Zimné olympijské hry v Pekingu, nechá ujsť. Vyjadril sa, že olympiádu bojkotuje - a má na to vážne dôvody!

Známy český herec Jiří Mádl sa do povedomia slovenských divákov dostal pred dlhými 18 rokmi, keď po boku Vojta Kotka zahviezdil vo komédii Snowboarďáci. Dodnes je nielen aktívnym hercom, ale aj váženým režisérom, ktorý má veľkú základňu skalných fanúšikov. No a tých aktuálne informoval o svojom razantnom postoji k Zimným olympijským hrám v Pekingu. 

Tie, hoci je veľkým fanúšikom športu, odmieta sledovať. Ako vysvetlil, má na to vážne dôvody. „Olympiáda v Číne je historický lapsus modernej spoločnosti,“ prekvapil Mádl. OH vraj bude bojkotovať, no absolútne chápe športovcov, ktorí tam idú a bude im priať veľa úspechov. „Je to vrchol ich športového úsilia. Ale nebudem sa pozerať ani na jeden prenos. Vynechám aj môj milovaný hokej,“ pokračoval Jirka. 

„Pretože nemôžem preniesť cez srdce, že krajina, ktorá hybridne útočí na kohokoľvek, má koncentračné tábory pre vyhladzovanie suverénneho etnika, nerešpektuje ľudské práva a podobne, hosťuje niečo tak vznešené, ako je tento sviatok športu,“ vysvetlil Mádl. Zároveň však zdôraznil, že nikoho k tomu nevyzýva, ale on sám bude olympiádu úplne bojkotovať.

Viac o téme: Jiří MádlZimné OH v Pekingu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu