Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

SMRŤ slovenskej herečky (†95) zo Slunce, seno: Nebudete veriť, čo majú urobiť s jej TELOM!

Olga Schmidtová Zobraziť galériu (3)
Olga Schmidtová (Zdroj: Česká televize / Vojtěch Hurych)

PRAHA - Mala zaujímavé predstavy! Na topkách sme vás informovali o smrti 95-ročnej herečky Olgy Schmidtovej, ktorá účinkovala v mnohých českých komédiách, vrátane trilógie Slunce, seno. Rodáčka z Banskej Bystrice zomrela 14. júna, avšak smutnú správu sa dozvedela verejnosť až s oneskorením. Umelkyňa v minulosti hovorila o smrti celkom otvorene. Novinárom sa dokonca zverila aj so svojimi posmrtnými plánmi.

Slunce, seno..., Bobule, Babovřesky, Rafťáci, Doktor od jezera hrochů, či seriály Comback, Případy 1. oddělení a ŽIvot na zámku. To je len pár vybraných počinov, v ktorých si herečka Olga Schmidtová zahrala. 


Smutná správa: Zomrela slovenská herečka (†95), ktorá hviezdila v trilógii Slunce, seno…!


Správy o jej smrti pochopiteľne zarmútili i Zdeňka Trošku. „Zostali sme v kontakte cez telefón. Vedeli sme sa pekne porozprávať. Hovorila pútavo a zaujímavo, ako keby mala 25 rokov. Energiu mala neuveriteľnú. Naozaj, klobúk dole. 95 rokov je požehnaný vek. Zvlášť, keď sa ho človek dožije v plnej sile,” povedal pre portál zivotvcesku.cz obľúbený režisér, ktorý si tiež pochvaľoval spoluprácu s herečkou. 

Zdeněk Troška s herečkou Olgou Schmidtovou tiež spolupracoval.
Zobraziť galériu (3)
Zdeněk Troška s herečkou Olgou Schmidtovou tiež spolupracoval.  (Zdroj: archív)

Rodáčka z Banskej Bystrice žila od roku 2017 v domove pre seniorov. O smrti sa nikdy nebála hovoriť a v rozhovore pre denník Metro dokonca vyjadrila svoje túžby o tom, čo sa s jej telom má po smrti urobiť. „Napadlo mi, že dám svoje telo na lekárske účely. Medici budú môcť na mne skúmať, aké má človek ucho alebo obličky. A keď sa na mne niečo naučia, tak ma do niečoho zabalia a pochovajú do zeme,” prezradila herečka, ktorá túžila po tom, aby vedľa jej mŕtveho tela bol tiež zasadený nejaký strom. 

Nevedno, či nezvyčajné posmrtné plány herečky niekto naplnil... Jej jediná dcéra Zuzana totiž v roku 2011 prehrala boj s rakovinou. 

Olga Schmidtová zomrela vo veku 95 rokov.
Zobraziť galériu (3)
Olga Schmidtová zomrela vo veku 95 rokov.  (Zdroj: ALEF Film & Media Group)

Viac o téme: Olga Schmidtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu