Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická smrť syna (†69) legendárneho Karola Machatu (†88): Zrážka na bicykli... Do nemocnice ho prevážali vrtuľníkom!

Len 4 roky po smrti legendárneho Karola Machatu tragicky zomrel aj jeho najstarší syn Marián. Zobraziť galériu (9)
Len 4 roky po smrti legendárneho Karola Machatu tragicky zomrel aj jeho najstarší syn Marián. (Zdroj: TASR/Google maps)

MODRA - Začiatkom mája 2016 verejnosť zasiahla správa o smrti legendárneho slovenského herca Karola Machatu (†88). A po štyroch rokoch rodina prežíva obrovskú bolesť opäť. Jeho najstarší syn Marián (†69), ktorý sa o otca staral do jeho úplného konca, totiž minulý týždeň zahynul na následky tragickej nehody.

Zlomené srdcia po strate legendárneho slovenského herca sa jeho najbližším ešte nestihli poriadne zahojiť a už prežívajú obrovskú bolesť znova.

Ako informuje týždenník Plus 7 dní, jeho najstarší syn Marián Machata minulý týždeň v piatok zahynul na následky tragickej nehody. Na chodníku pred svojím domom v Modre sa mal zraziť s mladým cyklistom a upadnúť do bezvedomia.


Spomienky kolegov na Karola Machatu (†88): Génius hodný Hollywoodu, na javisku robil „zlotu“!


No ako sa podarilo zistiť Topkám, nehoda prebehla trochu inak. „Na ulici sa zrazil bicykel s autom. Cyklista pri nehode utrpel krvavé poranenie hlavy a bol síce v bezvedomí, no už po pár minútach sa prebral,“ dozvedeli sme sa s tým, že na bicykli mal sedieť práve pán Machata. 

Následne ho s otrasom mozgu vrtuľníkom urýchlene transportovali do nemocnice na Kramároch, kde zotrval necelý mesiac a 12. 6., teda minulý týždeň v piatok, ho previezli do Univerzitnej nemocnice bratislavskom Starom meste. Tam sa mal zotaviť, no práve v tento deň syn slovenskej legendy náhle zomrel. 

Pre Plus 7 dní to potvrdila jeho manželka Katarína. „Všetci sme zdrvení. Dookola odpovedám na telefonáty, či je to pravda a kedy bude pohreb. Zatiaľ nič neviem, keďže zomrel v piatok,“ povedala zdrvená vdova. 

Nehoda sa stala na ulici pred domom, v ktorom Marián Machata žil.
Zobraziť galériu (9)
Nehoda sa stala na ulici pred domom, v ktorom Marián Machata žil.  (Zdroj: google maps)

Práve Marián, ktorý bol v neďalekom Báhoni obľúbeným stomatológom, sa o svojho otca, herca Karola Machatu, staral v posledných rokoch jeho života a napokon verejnosť aj informoval o jeho skone. 

V tomto rodinnom dome žil do svojej smrti legendárny umelec Karol Machata, aj jeho najstarší syn Marián, ktorý svojho otca prežil len o 4 roky.
Zobraziť galériu (9)
V tomto rodinnom dome žil do svojej smrti legendárny umelec Karol Machata, aj jeho najstarší syn Marián, ktorý svojho otca prežil len o 4 roky.  (Zdroj: google maps)

Viac o téme: Karol Machata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu