Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

PODVOD s muzikálom, slovenskí herci prehovorili: Sprosto ich zneužili!

Muzikál Anna a Elsa mal byť na motív svetovo úspešnej rozprávky Frozen. Zobraziť galériu (5)
Muzikál Anna a Elsa mal byť na motív svetovo úspešnej rozprávky Frozen. (Zdroj: Disney)

BRATISLAVA - Obrovský prúser za stovky tisíc eur! Pred niekoľkými mesiacmi sa na Slovensko mal dostať muzikál Anna a Elsa podľa svetovo úspešnej rozprávky Frozen. V tom si mali zahrať herci Dominika Richterová a Juraj Bača a o produkciu sa staral Braňo Jančich. Predstavenie sa však zrušilo a ľudia sa k svojím peniazom, ktoré za vstupenky vyhodili, dlhý čas nevedeli dostať... Známe tváre tvrdia, že ich poľský organizátor podujatia sprosto zneužil!

Hlavné úlohy v predstavení si podľa oficiálneho popisu predajcu lístkov mali zahrať Dominika Richterová a Juraj Bača. „Keď som si prvýkrát všimla, že moje meno visí niekde na stránke, tak som žiadala, aby sa to stiahlo, pretože je také základné pravidlo, že takéto veci sa zverejňujú až po nejakom dohodnutí si podmienok a po podpísaní zmluvy,“ hnevala sa v markizáckom Reflexe známa herečka.

Na spoluprácu ju oslovil Braňo Jančich, ktorý kontaktoval aj Baču. „Nás to strašne mrzí, hlavne kvôli sklamaným detským srdiečkam, lebo naše mená boli takisto zneužité. My sme boli na začiatku oslovení do spolupráce, ale od začiatku sa nám tá komunikácia zdala byť trošku zvláštna, takže sme sa nakoniec rozhodli do toho projektu neísť. Nepodpísali sme žiadnu zmluvu, nikomu sme nedali žiadne práva na to, aby mohli byť použité naše mená. Potom sme sa neskôr od našich známych začali dozvedať, že máme ísť niekam spievať ako herci z muzikálu Frozen. Vravím, nebláznite, my tam nič nerobíme, nie sme toho súčasťou,“ povedal herec, ktorý komunikoval s Jančichom.

Dominika Richterová a Juraj Bača (vpravo) si mali v muzikáli Anna a Elsa zahrať hlavné úlohy.
Zobraziť galériu (5)
Dominika Richterová a Juraj Bača (vpravo) si mali v muzikáli Anna a Elsa zahrať hlavné úlohy.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Ten tvrdí, že výhrady hercov akceptoval. „Existovala ústna dohoda, že v tom projekte budú hrať. Potom, keď sa začali riešiť tie zmluvy a boli tam nejaké výhrady z ich strán, že ešte tam nie sú podpísané zmluvy a už ich meno figuruje v popise podujatia, tie mená boli stiahnuté. Neexistovali ani tlačové správy ani nijaké oficiálne webstránky,“ vyjadril sa v Reflexe. Mená oboch hercov však figurujú doteraz rovno na niekoľkých stránkach.

Jančich aktuálne hovorí, že oklamaný bol i on. Organizátor podujatí, spoločnosť Platinum 55 so sídlom vo Varšave, ho vraj nakontaktoval, aby zabezpečil predstaveniu slovenskú produkciu. Braňo hovorí, že v momente, keď prišiel na to, že spoločnosť nemá vysporiadané autorské práva, spoluprácu ukončil. „Bohužiaľ, táto agentúra stihla do toho momentu predať nejaký počet vstupeniek. Aj naša agentúra bola na tom projekte stratová. Podľa mojich informácií by v priebehu pár dní malo prísť k jednorazovému vysporiadaniu všetkých ľudí,“ vyjadril sa.

Braňo Jančich mal pre muzikál zabezpečiť slovenskú produkciu. Hovorí, že od projektu odstúpil hneď, keď zistil, že poľský usporiadateľ nemá vysporiadané autorské práva.
Zobraziť galériu (5)
Braňo Jančich mal pre muzikál zabezpečiť slovenskú produkciu. Hovorí, že od projektu odstúpil hneď, keď zistil, že poľský usporiadateľ nemá vysporiadané autorské práva.

Ako povedal, premýšľal i nad tým, že by na poľského organizátora podal trestné oznámenie. Nakoniec sa však rozhodol neurobiť to. „Svoj ďalší čas a energiu by som radšej venoval do nových projektov, ako teraz hľadať v Poľsku nejakých majiteľov a konateľov,“ povedal na záver. Redaktorka Markízy sa však rozhodla slovenskú konateľku vypátrať. Bohužiaľ, neúspešne. Na uvedenej adrese sa údajne nezdržuje už 5 rokov.

Celá pofidérne vyzerajúca situácia bola o to horšia, že tisícky ľudí sa nedokázali dostať k svojim peniazom. A to aj napriek tomu, že od zrušenia predstavenia ubehlo už 5 mesiacov. Predajca vstupeniek sa vyjadril, že čakala na uvoľnenie prostriedkov od poľského usporiadateľa na svoj účet, aby mohol peniaze vrátiť. Zákazník totiž zakúpením lístkov vstupuje do obchodného vzťahu priamo s organizátorom, nie s predávajúcim. Hoci niekoľkým ľuďom sa suma za vstupenky už vrátila, drvivá väčšina sa ich dočkala až v týchto dňoch.

„Bolo mi povedané, že organizátor neposkytuje finančné prostriedky na pokrytie vrátenia vstupného. Následne som zistila, že tých predstavení na Slovensku bolo zrušených 6. Môže to byť zhruba okolo 20 000 miest a pri tom vstupnom 19,90 za jednu vstupenku, ktorú sme uhradili, je to objem okolo 400 000 €,“ povedala nahnevaná zákazníčka, ktorá sa rozhodla celú vec riešiť cez markizácky Reflex a je rozhodnutá bojovať aj naďalej. „Pripadá mi to celé ako obrovský podvod,“ vyhlásila otvorene. 

„Celá situácie ohľadne muzikálu je veľmi nešťastná, nakoľko my sme boli tí ktorým vznikla najväčšia škoda, ale keďže nám na ľuďoch, ktorí si vstupenky zakúpili, záležalo, spoločne s predajcom vstupeniek sme z vlastných zdrojov všetkých klientov vyplatili. Dnes by už nemal existovať žiaden poškodený klient a herci z našej strany určite zneužití neboli, existuje vzájomná komunikácia, ktorá potvrdzuje, že o všetkom vedeli a na muzikál sa tešili,“ vyjadril sa pre Topky.sk Jančich.

Viac o téme: Braňo JančichDominika RichterováJuraj Bača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu