Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hororové chvíle známej Slovenky: Dcéra sa jej dolámala priamo pred očami!

Linda Rezešová si cez víkend prežila najdesivejšie chvíle v živote každej matky. Zobraziť galériu (6)
Linda Rezešová si cez víkend prežila najdesivejšie chvíle v živote každej matky. (Zdroj: Foto: Peter Frolo)

ŠAMORÍN - Veľké nešťastie! Miss z roku 1996 Linda Rezešová (38) si cez víkend prežila najdesivejšie chvíle v živote každej matky. Na vlastné oči totiž videla nepríjemnú nehodu svojej dcérky Victorie (17). Tá počas prestížnych medzinárodných pretekov v skoku na koni spadla z koňa tak nešťastne, že sa celá dolámala. Skončila v nemocnici!

Pád dcéry Lindy Rezešovej

Linda Rezešová aktuálne zrejme nemyslí na nič iné, len na zdravie svojej dcérky. Cez víkend sa totiž 17-ročná Victoria zúčastnila medzinárodných pretekov v skoku na koni, ktoré sa konali v Šamoríne. No zo svojho tátoša spadla tak nešťastne, že ju okamžite museli previezť do nemocnice - mladá jazdkyňa sa totiž dolámala.

„Aby neprišlo k nejakým nesprávnym informáciám ohľadne Viki. Dnes si na medzinárodných pretekoch v X-Bionic v Šamoríne pri páde zlomila kľúčnu kosť s následnou dislokáciou,“ napísala na FB Linda Rezešová a priblížila, aké všetky vyšetrenia musela jej dcéra v nemocnici absolvovať. „Má urobené vyšetrenie chrbtice aj brušnej dutiny, vyšetril ju aj neurológ kvôli častej nevoľnosti dnes počas celého dňa. Zajtra sa rozhodnú lekári, či sa bude operovať alebo nie,“ priblížila starostlivá mama.

Nešťastné zranenie mladú športovkyňu odstavilo aj od možnosti zúčastniť sa ďalších prestížnych pretekov. „Majstrovstvá Európy, žiaľ, neabsolvuje o 14 dní, príde vás ale povzbudiť všetkých osobne! Všetkých vás pozdravuje, ďakuje za povzbudivé odkazy a drží vám všetkým palce do budúceho týždňa,“ odkázala priateľom Rezešová, ktorá z nešťastného pádu zverejnila na sociálnej sieti aj video. Nájdete ho hore nad článkom!

Čo je to zlomenina kľúčnej kosti s následnou dislokáciou?

Vysvetlila MUDr. Jana Bendová, praktický lekár pre dospelých, Veľký Biel:

Zlomenina kľúčnej kosti je častým športovým úrazom, hlavne pri páde priamo na rameno. Dislokácia znamená, že sa úlomky kľúčnej kosti posunuli voči sebe. Liečba zlomeniny patrí do rúk chirurga, ktorý podľa röntgenovej snímky posúdi, aký bude ďalší postup. Ďalší postup totiž závisí od toho, ako veľmi sa úlomky kosti posunuli, či len trochu a je šanca, že sa zlomenina pekne zahojí (vtedy sa musí znehybniť celý ramenný pletenec takzvanou Dessaultovou bandážou, pretože naloženie sadry na kľúčnu kosť nie je možné). Ak je posun úlomkov vážnejší, chirurg zváži prípadné operačné riešenie zlomeniny - spojenie úlomkov kľúčnej kosti kovovým materiálom (skrutkou alebo drôtom).

Či je vo Victoriinom prípade naozaj nutná operácia, zatiaľ nevieme. S Lindou sa nám spojiť nepodarilo. 

Viac o téme: Linda Rezešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu