Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Špina: Znásilnená slovenská herečka prehovorila!

Dominika Zeleníková Zobraziť galériu (6)
Dominika Zeleníková (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Chladnokrvné znásilnenie! Slovenská herečka Dominika Zeleníková (26) je slovenskej verejnosti dobre známa z mnohých filmových počinov. Aktuálne sa napríklad blysla v novej dráme s názvom Špina, v ktorej sa stretne zoči-voči obrovskej nespravodlivosti a sexuálnemu násiliu. Čo na to samotná blondínka?

Do našich kín mieri nový slovenský film s názvom Špina, ktorý mal oficiálnu predpremiéru v Bratislave už v utorok večer. Okrem mnohých známych tvárí sa v snímke objaví aj herečka Dominika Zeleníková, ktorá sa blysla v hlavnej úlohe študentky Leny.

Ide o intímny príbeh 17-ročného dievčaťa, ktorého svet plný snov a túžob výrazne poznačí poriadne drsná životná skúsenosť. Chladnokrvne ju totiž znásilní jej učiteľ zo školy a mladá tínedžerka si tak musí prejsť strastiplnou cestou, ktorá už nie je len o obyčajnom dospievaní.

Vo filme išlo o vyobrazenie citlivej a zároveň veľmi silnej témy, ktorá je na Slovensku, bohužiaľ, ešte stále tabuizovaná a zaškatuľkovaná, čo v konečnom dôsledku zhodnotila aj samotná herečka. „Je podľa mňa fajn, že sa o tom rozpráva aj na základe tohto filmu. A dáva sa do povedomia ľudí aj to, čo znásilnenie znamená a že sa neodohráva iba v tmavých uličkách a nemusí to byť len nejaký zahalený pán, ktorý vás napadne a nemusí to vždy vyzerať ako nejaký atak,“ povedala v rozhovore pre Topky.sk Dominika, ktorá stvárnila úlohu zneužitého dievčaťa.

„Vychádza to aj zo štatistík, ktoré sú väčšinou také, že väčšina znásilnení sa odohráva v komfortnej zóne a ten znásilňujúci je práve človek, s ktorým sa aj poznáte. Takže si myslím, že to treba dať vedieť, pretože nie všetci ľudia vedia, že to aj takto funguje,“ skonštatovala Zeleníková.

Viac o téme: Dominika Zeleníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu