Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Známa slovenská herečka otvorene: O odvážnych scénach, prísnej diéte i druhom dieťati!

Dominika Zeleníková Zobraziť galériu (7)
Dominika Zeleníková (Zdroj: archív D.Z.)

BRATISLAVA - Hviezdila vo filme, v seriáli, v rozprávke a mladšia generácia ju môže poznať aj z populárneho zoskupenia S hudbou vesmírnou. Reč je o slovenskej herečke a speváčke Dominike Morávkovej-Zeleníkovej (27). Sympatická umelkyňa nám otvorene porozprávala mnohé zaujímavé pikošky zo súkromia, prehovorila o odvážnych scénach a mnohých z vás určite prekvapí aj svojimi prísnymi stravovacími návykmi, ktoré kedysi preferovala... Neuveriteľné!

Na úvod nám môžete prezradiť, ako ste sa dostali k herectvu a čo vás k tomu viedlo?

Keď je človek mladý, tak si vyberá nejaké krúžky, ktoré ho bavia, no a mňa vždy niečo odradilo od baletu, od tancovania a herectvo mi bolo také srdcu najbližšie. Tiahlo sa to potom so mnou aj na strednú školu, aj na vysokú. No a  keďže ma v tomto podporovali aj moji rodičia, tak som si povedala, že vyskúšam takúto cestu a možno práve to bude to pravé pre mňa.

Kto je vaším hereckým vzorom?

Každý má niečo do seba. Ja obdivujem každého, kto to robí s láskou a naozaj zodpovedne. Zo Slovenska to bol určite Leopold Haverl a zo žien bezpochyby pani Mária Kráľovičová, pretože toľké roky sa tomu venuje a stále ohuruje obrovskou charizmou. Rovnako obdivujem aj Zuzku Krónerovú, ktorá dokáže byť veľmi príjemná a zároveň profesionálna osoba.

Objavili ste sa v seriáloch, vo filmoch i v rozprávke, ktorá postava vás charakterizovala najviac?

Mne taká najbližšia bola práve tá rozprávka Johankino tajomstvo. Pretože tá Johanka bola taká veľmi pozitívna postava, bolo to veselé dievča, mala svoje tajomstvo, bola zaľúbená... Hrala sa mi skrátka veľmi dobre. Veľmi rada by som si ešte niekedy zahrala v rozprávke, pretože to môžu vidieť deti, je to v podstate pre všetky vekové kategórie a ja rada robím veci, ktoré nie sú nejako ohraničené.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív D.Z.)

Vo filmoch musí herečka rátať aj s odvážnejšími scénami, ako to vnímate vy?

Beriem to ako súčasť filmu, ktorú skrátka musíme nejakým spôsobom sprostredkovať divákovi. Ale chcem si dať od tohto na chvíľu pauzu a chcem sa posunúť viac k takým projektom, v ktorých nebudú príliš odvážne scény.

Čo naopak by ste vo filme/v seriáli v momente odmietli?

O čom som presvedčená, že mi sedí a robí radosť, tak do toho idem. A keď viem, že toto zasa nebude moja parketa, tak vtedy odmietam, keďže také natáčanie je aj dosť časovo náročné.

Máte aj nejakú vysnívanú úlohu, ktorú by ste si chceli zahrať?

Veľmi rada plávam a láka ma aj horolezectvo. No a tým, aké roly dostávajú herci, tak presne to sa musia aj naučiť a prežiť. Takže ja by som teraz chcela byť nejaká plavkyňa alebo horolezkyňa, aby som sa zasa niečo nové naučila.

Ak by ste neboli herečka a speváčka, čomu by ste sa venovali?

Asi maľovaniu, pretože som maľovala veľmi rada. Hlásila som sa aj na módne návrhárstvo, kde ma aj prijali. No zároveň ma prijali aj na konzervatórium a ja som sa rozhodla pre herectvo.

Zožali ste úspech aj ako speváčka zo zoskupenia S hudbou vesmírnou, čo Vás spojilo a ako to všetko vzniklo?

Ja som taký posledný člen, pretože chalani predtým fungovali v inej kapele a potom sa vlastne každý rozutekal niekam inam a tí zvyšní členovia chceli rozdávať tú energiu aj naďalej, tak si povedali, že založia nové zoskupenie, ktoré sa bude volať S hudbou vesmírnou. Potom oslovili mňa s tým, či by som do toho nešla. Keďže som veľmi chcela robiť aj niečo s hudbou, tak som neváhala a išla do toho.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)

Ako ste zvládali popularitu, resp. to že ste sa stali verejne známou osobnosťou?

Ja to nepovažujem za nejakú veľkú zmenu. Všímam si, že niektorí ľudia  sú veľmi príjemní, máme pozitívne spätné väzby, či už na mojom osobnom profile alebo na našej fanúšikovskej stránke, ale aj vonku na ulici. Veľmi to poteší, keď niekto ocení to, čo robíte. Máme najmä mladších fanúšikov, ale paradoxne sa nájdu aj tí starší, korí nás v nejakom senior dome pozerajú a počúvajú. Ten pocit je na nezaplatenie.

Má Vaša práca aj nejaké nevýhody?

Ja nepozorujem až také nevýhody, ale keby som predsa len mala niečo vytýčiť, tak možno čas. Tým, že tých projektov je naozaj veľa, tak síce som rada za každú príležitosť, no na druhej strane zasa to znamená menej času pre moju rodinu, tak možno toto je taká najväčšia nevýhoda.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív D.Z.)

Aké mate hobby? Čo robíte vo voľnom čase?

Ja veľmi rada chodím do prírody a na prechádzky. Najväčší relax je pre mňa momentálne, keď mi niekto ide pokočíkovať, alebo sa pohrať s malou a ja si upracem doma. Taktiež rada pečiem, aj keď teraz už pravdupovediac pomenej. A čo milujem najviac, je čítanie.

Odkiaľ pochádzate? Máte aj nejakých súrodencov?

Ja som z Bánoviec nad Bebravou, ale som taký mestsko-dedinský typ, pretože veľa času som trávila na dedine u babky a žila som v meste, takže som taká kombinácia – do koča aj do voza. Mám fantastických rodičov, ktorí má podporujú v tom, čo robím a sú mi veľkou oporou. Momentálne mi moja mamina dosť pomáha s mojou dcérou a veľmi si rozumejú, z čoho sa teším. No a mám staršieho brata, ktorý žije v Holandsku. Mám s ním úžasný vzťah.

Ako by mal podľa Vás vyzerať dokonalý muž?

So svojimi chybami by mal byť dokonalý, pretože si myslím, že každý človek má nejaké chyby. Ale ja mám dokonalého muža, ktorý rovnako ako aj ja má svoje chyby, no práve na tých budujeme to všetko krásne. Dokonalého muža vie dokonalým spraviť len tá žena, ktorá vie o jeho chybách  a dokáže ich prijať.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: FB S hudbou vesmírnou)

Keby ste si mali vybrať vo svetovom a slovenskom šoubiznise, kto by spĺňal tieto predpoklady?

Ja som mala platonickú lásku ešte za čias kapely Backstreat Boys a mne sa tam páčil, ani neviem prečo, lebo už dnes by sa mi nepáčil – Nick. A teraz? No tak ja vám poviem, že ja som tak zahľadená do svojho muža, že pre mňa je to absolútne práve on.

Ako ste sa spoznali so svojím manželom?

Ja som bola na jednej návšteve, kde bol aj on. Tam sa mi zapáčil. Bol veľmi milý, pomáhal mi s pečením a tak nejako sme si padli do oka.

Máte spolu jednu dcéru Amálku, premýšľali ste aj nad ďalším prírastkom?

Premýšľali, ale nič príliš dopredu neplánujeme. My sme aj o prvom dieťati premýšľali, že áno chceme, ale nie preto, aby sme boli šťastní, ale práve preto, že spolu už sme šťastní a spokojní. Takže bolo to aj plánované, no zároveň aj nesilené. Uvidíme, čo život napokon prinesie, pretože venovať sa aj tomu jednému je na jednej strane krásne, no zároveň aj dosť náročné.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook S.H.V.)

Vy ste označovaná za jednu z našich najšarmantnejších herečiek. Ako to robíte, že stále tak dobre vyzeráte?

To je v génoch, pretože moja mama tiež vyzerá dosť mlado na svoj vek a ja som to len jednoducho po nej zdedila. Takže nie je to žiadna kozmetika, ale skôr dobré gény a spokojnosť so sebou samým. Pretože chcieť byť niekým iným a meniť sa prostredníctvom rôznych zákrokov, tak to vôbec nepomáha. Skôr mám pocit, že je to práve naopak. Človek môže byť spokojný len s tým, čo má a tam, kde je a len vtedy bude skutočne šťastný.

Zamýšľali ste sa niekedy aj nad možným skrášľujúcim zákrokom či plastikou? Dali by ste si niečo vylepšiť?

Zatiaľ nie. Ale ja môžem dnes povedať nie a ktovie, čo bude napríklad o 5 rokov. Ani to neodsudzujem, ale ani to úplne neschvaľujem. Čiže kým nemám nejaký nutkavý pocit niečo meniť, tak nebudem.

Ako sa udržiavate vo forme?

Mne veľmi pomáha cvičenie ráno, pretože ma to tak nabudí. Keďže máme doma takú menšiu záhradku, tak práve cvičenie na tráve je pre mňa najväčší pôžitok. Mám veľmi rada meditáciu, jogu, niekedy si idem zabehať, do posilňovne... Ale nie som ten typ človeka, ktorý by začal robiť šport profesionálne.

Známa slovenská herečka otvorene:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív D.Z.)

Ste zástancom aj čoraz populárnejšej bio stravy?

Ja som bola kedysi „ultra bio“, no všetko sa zmenilo tým tehotenstvom, kedy mi začali chutiť nezdravé veci, začalo mi chutiť sladké alebo čipsy. Pred tehotenstvo som sa stravovala tak vegánsky, ja som niekedy 10 dní jedla len mrkvu, 36 dní som vydržala jesť iba banány a každý pondelok som mala pôst, čo znamená, že som vôbec nič nejedla a vystačila som si len s čistou vodou. Dnes je už ale všetko inak a neberiem to tak strašne vážne a žiadne striktné pravidlá viac nie sú. No samozrejme sa aj naďalej snažím jesť čo najviac ovocia, zeleniny a stále nejem mäso.

Dominika Zeleníková pozdravuje čitateľov Topky.sk.

Viac o téme: Dominika Zeleníková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu