Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šok počas nakrúcania slovenského filmu: Jedna herečka tehotná, druhá si začala s kolegom!

Slovenský film Špina Zobraziť galériu (4)
Slovenský film Špina (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Čo by to bolo za nakrúcanie filmu, keby prebiehalo bez komplikácií či úsmevných príhod. Svoje by o tom vedela povedať aj mladá režisérka Tereza Nvotová (29), ktorá si toho počas prípravy filmu Špina užila viac než dosť. Kým jedna herečka pár dní po štarte oznámila, že je tehotná, druhá sa dala dokopy so svojím kolegom.

V prípade tehotenstva je reč o talentovanej speváčke a herečke Dominike Zeleníkovej (27), ktorá si vo filme strihla úlohu znásilnenej študentky. „Zádrheľ sa stal po desiatich dňoch natáčania, keď mi zavolala hlavná herečka, že je tehotná. Mala hrať 17-ročnú, no... To bol taký mierny kiks teda, že sme natáčali celú druhú časť, keď bola v 5 – 6 mesiaci,” povedala nám režisérka Tereza Nvotová, keď sme sa zaujímali, či celé nakrúcanie prebiehalo bez väčších problémov. 

Dominika Zeleníková vo filme excelovala.
Zobraziť galériu (4)
Dominika Zeleníková vo filme excelovala.  (Zdroj: Jan Zemiar)

„Permanentne sme jej zakrývali brucho a presne kopu ostrých sa stoplo kvôli tomu, že to tam bolo vidieť. Potom sme čakali, kým Dominika porodí a potom sme mali bábätko na pľaci. Kojenie a tak... Ale bez takýchto vecí sa film asi neobíde,” skonštatovala s úsmevom režisérka, ktorá si po premiére filmu vyslúžila burácajúci potlesk a nadšené reakcie plné silných emócií. 

Aničku Rakovskú a Roba Jakaba do filmu obsadili ešte predtým, ako začali tvoriť pár.
Zobraziť galériu (4)
Aničku Rakovskú a Roba Jakaba do filmu obsadili ešte predtým, ako začali tvoriť pár.  (Zdroj: Jan Zemiar)

Za úsmevnú považuje aj skutočnosť, že dvaja z hlavýnch hercov sa po tom, ako ich do filmu obsadila, dali dokopy. A pár tvoria doteraz. „Stalo sa nám, že som obsadila Aničku Rakovskú aj Roba Jakaba a to ešte spolu nechodili. My sme to natáčali dávno, som ich obsadila a oni si zrazu prídu, že sú spolu (smiech). To bolo dosť vtipné. Ako keby som to vyveštila! Ale tým pádom boli niektoré scény jednoduchšie. Napríklad tá, kde sú spolu na záchode. Myslím, že človek sa potom pri intímnych scénach necíti tak zneužitý,” smiala sa Nvotová zo svojich jasnovideckých schopností. 

Režisérka je však s výkonom svojich šikovných hercov nadmieru spokojná.  „Celé to bola výzva. Najdôležitejšie pre mňa bolo, aby herecké výkony aj to, ako to urobíme, bola pravda. Aby to bolo autentické. Bez toho by to bolo zbytočné. Podľa reakcií to zatiaľ vyzerá tak, že sa nám to aj podarilo. V momente, keď tomu veríte a viete sa do toho vžiť, to je to, o čo išlo a čo sme chceli,” povedala nám Tereza na záver. 

Viac o téme: Dorota NvotováDominika ZeleníkováRobo Jakab
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu