Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Svetovo krásna Slovenka sa teda nezdá: Fúúúha, klobúk dole!

Gabriela Marcinková Zobraziť galériu (4)
Gabriela Marcinková

KOŠICE – Predviedla sa! Gabriela Marcinková Mihalčinová (28) dokázala to, čo málokto. V Košiciach sa postavila na štart 93. ročníka Medzinárodného maratóna mieru a zvládla ho v úžasnom čase 4 hodiny a 7 minút. Z 213 pretekárok tak skončila na 76. mieste.

Herečka Gabriela Marcinková, ktorú v roku 2012 zaradila americká stránka medzi 100 najkrajších žien sveta, sa cez víkend zúčastnila 93. ročníka Medzinárodného maratóna mieru. A darilo sa jej. Spomedzi 213 zúčastnených pretekárok, sa jej totiž podarilo dobehnúť do cieľa ako 76-tej.

Gabika však nie je žiaden bežecký nováčik. Na svojom konte má už niekoľko polmaratónov, no celý maratón zabehla prvýkrát. „Bola to pre mňa výzva. Termín košického maratónu mi svietil v kalendári a ja som sa naňho zodpovedne pripravovala. Behať v Košiciach na najstaršom európskom maratóne je úžasný zážitok. Diváci vytvárajú neuveriteľnú atmosféru,“ povedala Marcinková.

Tá bola tiež tvárou tohto ročníka Woman Friendly Marathonu. Cieľom tejto iniciatívy, je zapojiť čo najviac žien do košického maratónu. Šport sprevádza mladú herečku od detstva. Venovala sa atletike a v 18 rokoch zabehla prvý polmaratón - dlhé behy jej učarovali. Navyše beháva aj jej mama a manžel, spevák skupiny Heľenine oči - Martin Mihalčín. Ten však maratón musel tento rok kvôli zdravotným problémom vynechať. Svoju manželku však aj s jej otcom prišiel do Košíc aspoň povzbudzovať.

Gabriela Marcinková skončila na krásnom 76. mieste.
Zobraziť galériu (4)
Gabriela Marcinková skončila na krásnom 76. mieste.  (Zdroj: Miro Vacula)

Viac o téme: Gabriela Marcinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu