Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ťažké chvíle zadlženej Mojsejovej: Poisťovne chcú svoje peniaze – Hrozí trestné oznámenie i exekúcia!

Nora Mojsejová Zobraziť galériu (6)
Nora Mojsejová

BRATISLAVA – Známa Košičanka Nora Mojsejová (56) to má v poslednom čase poriadne ťažké. Okrem útokov na jej rodinu čelí nekonečným súdnym sporom a má aj vysoké dlžoby voči sociálnej a zdravotnej poisťovni. Ich výška presahuje 15 tisíc eur. Ona nám tvrdila, že ich platiť nebude. Okrem odborníčky na ekonomiku sme oslovili aj obe poisťovne a ich stanovisko na celú vec vám prinášame v článku.

Nora Mojsejová to po vyše roku strávenom v košickej väznici nemá na slobode vôbec ľahké. Musela čeliť nepríjemným útokom na jej rodinu, ako aj viacerým súdnym sporom, ktoré sa ešte neskončili. Zároveň jej dve firmy majú vysoké podlžnosti voči sociálnej a zdravotnej poisťovni. Aktuálne na stránke dlznik.sk stojí, že dokopy je to viac ako 15 500 eur.

Oslovili sme preto  známu východniarku s tým, či si je toho vedomá. „To je už stará vec. Tie firmy Nora Mojsejová Fashion a Nora Mojsejová Fashion Butiq už nefungujú 5 – 6 rokov. Keďže sa to nezaplatilo, tá suma narastá kvôli penále. Ale obe tieto moje firmy sú v konkurze, a ja to platiť nebudem, však ani nemám z čoho,“ uviedla pre Topky podnikateľka, ktorá si myslí, že sa plateniu vyhne. Odborníčka z oboru ekonómie Ing. Marcela Slezáková však mala na celú vec iný názor a tvrdila, že podnikateľka ich bude musieť zaplatiť.

Stanovisko ohľadne Mojsejovej podlžností nám poslali aj obe poisťovne, u ktorých Nore neustále narastá dlh. 

Sociálna poisťovňa:  „SP postupuje v tomto prípade a podobne aj v ďalších podobných prípadoch vymáhania dlžného poistného a penále podľa zákona. V prípade pani Mojsejovej už boli urobené všetky úkony na získanie našich pohľadávok, ktoré nám zákon umožňuje. Vrátane tzv. mäkkého vymáhania, návrhu na zrušenie spoločnosti, trestného oznámenia , či exekúcií. Voči niektorým rozhodnutiam a krokom práve trvá odvolacia lehota. Čiže Sociálna poisťovňa podobne ako v iných prípadoch trvá na zaplatení dlžných čiastok a využije k tomu všetky možnosti, ktoré jej zákon dáva,“ napísal nám  Peter Višváder zo SP.

Všeobecná zdravotná poisťovňa: „Vo vzťahu k pohľadávkam VšZP voči Vami uvádzaným spoločnostiam postupuje VšZP štandardným spôsobom a využíva zákonné nástroje smerujúce k ich uspokojeniu v prospech VšZP,“ informovala nás hovorkyňa spoločnosti Petra Balážová.

Ako sa zdá, Mojsejovú čakajú ešte ťažké chvíle.

Viac o téme: Nora Mojsejová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu