Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Štedrá večera u slovenského komika: Toto je skutočný galimatiáš!

René Štúr s partnerkou Zobraziť galériu (4)
René Štúr s partnerkou (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Pre Reného Štúra (41) sú tieto Vianoce čímsi iné, ako tie predchádzajúce. Poslednýkrát si ich totiž s partnerkou vychutnajú ako dvojčlenná rodina - už čoskoro sa im narodí dieťatko. No hoci sa všetko rokmi mení, zvyky pri štedrovečernom stole zostávajú rovnaké. No a tie, ktoré má rodina slovenského komika, sú... No skrátka jeden veľký galimatiáš.

Každá slovenská rodina má na Vianoce trochu iné zvyky. Niekto zdobí stromček priamo v ten deň, niekto si pohľad naň užíva už dva týždne pred sviatkami... A inak to nie je ani so štedrou večerou, všade je trochu iná. No to, čo máva na stole komik René Štúr, je skrátka jeden veľký galimatiáš. 

„Na Vianoce sme mali klobásu a cesnak, to bolo u môjho otca také netradičné. U starých rodičov sme mali samozrejme kapra, šalát, dokonca vianočnú kapustnicu, ktorá sa robila z údených rýb, výborná. No a potom už ako sme boli sami, tak otec povedal, že budeme mať také, ako on mával,“ povedal nám v rozhovore herec. „Tak sme mali vždy tú klobásu s cesnačikom a mama zas do toho ten kresťanský zvyk - oplátku s medom, tak možno to je také netradičné, že sme mali taký galimatiáš. Ale mne to veľmi chutilo, mal som to rád,“ netají Štúr. 

Zaujímavosťou tiež je, že keď sa zaviedli zvyky Štúrovho otca, na sviatočnom stole úplne chýbala ryba. „Najprv sme mali klobásu ako predjedlo, kapustnicu a potom sme mali kačicu. A ďalšie dni sme už len dojedali, čo zostalo,“ prezradil umelec, ktorý sa už čoskoro stane otcom. 


Tajomstvo slovenského komika odhalené: Jeho žena je tehotná... A už o chvíľu rodí! 


Video: Rozhovor s Reném Štúrom o Vianociach

René Štúr Vianoce

Viac o téme: René Štúr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu