Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ples v opere končí: Smotánka sa nemá kde zabávať!

Ples v Opere končí. Zobraziť galériu (4)
Ples v Opere končí.

PRAHA – Šok pre celebrity! Ples v Opere je každoročne veľmi očakávanou spoločenskou udalosťou. Po viac ako desaťročnej tradícii však nadchádzajúci ročník tejto honosnej akcie bude na dlhý čas posledný. Nie u nás, ale u našich západných susedov. Pozrite, čo je za koncom tento pompéznej udalosti.

Luxusný Ples v Opere bude v nadchádzajúcom roku na dlhý čas posledný, ktorý si pozvaní hostia budú môcť vychutnať. Nebojte sa, nejde o slovenskú spoločenskú udalosť, ale o tú českú. Naše celebrity o zábavu neprídu. No českí bratia plánujú rozsiahlu rekonštrukciu Štátnej opery, kde sa honosný ples doteraz konal.

Táto historická budova má prejsť od roku 2016 náročnou opravou, ktorá bude trvať niekoľko rokov.„Je nutné ju úplne uzatvoriť kvôli generálnej rekonštrukcii. Absencia Plesu v Opere  počas rekonštrukcie je ďalším dobrým dôvodom, prečo treba všetko stihnúť v plánovanom termíne a priviesť nielen návštevníkov plesu späť do novej opravenej divadelnej budovy v centre Prahy,“ vysvetlil riaditeľ Národného divadla Jan Burian pre český portál idnes.cz.

Nadchádzajúci Ples v Opere bude preto pre Čechov oveľa pompéznejšou udalosťou ako doteraz. Organizátori sa rozhodli rozlúčiť sa so starou budovou čo najzaujímavejším programom. Galavečer bude preto pripomínať monarchiu Veľkej Británie, ktorá je vnímaná ako symbol aristokratickej spoločnosti. „Za ústredný motív sme zvolili ženu – kráľovnú. Na scéne sa teda hostia môžu tešiť predovšetkým na dámy, ktoré kraľujú svojmu oboru,“ prezradila riaditeľka plesu Zuzana Vinzens.

Rovnako ako predchádzajúce ročníky, tak aj tento bude mať charitatívny rozmer a nebude chýbať ani zahraničná hviezda, ktorú organizátori zatiaľ úpenlivo taja. Česká smotánka si tak 6. februára zaplesá na dlhé roky naposledy. Nechajme sa prekvapiť, kto si túto udalosť nenechá ujsť a ako sa známi hostia vyparádia.

Viac o téme: Ples v Opere
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu