Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poriadne mastná pokuta pre Jojku: Môže za to Hriadelová!

Lenka Čviriková Hriadelová sa začiatkom roka objavovala v jojkárskom Štartovacom balíčku. Televízia za to dostala vysokú pokutu. Zobraziť galériu (4)
Lenka Čviriková Hriadelová sa začiatkom roka objavovala v jojkárskom Štartovacom balíčku. Televízia za to dostala vysokú pokutu. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Zacvakajú! Začiatkom roka sa Lenka Čviriková Hriadelová (41) okrem športového spravodajstva objavovala aj v súťažnej relácii Štartovací balíček. Ten núkal divákom možnosť prostredníctvom odoslanej esemesky vyhrať peknú sumičku peňazí. No nasadením blondínky do tejto relácie si televízia poriadne zavarila. Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila Jojke kvôli moderátorke mastnú pokutu.

Televízia Joj začiatkom roka lákala divákov na takzvaný Štartovací balíček. Do súťaže sa Slováci zapájali prostredníctvom esemesiek, vďaka ktorým mohli vyhrať peknú sumičku peňazí. Reláciou sprevádzala šporťáčka Lenka Čviriková Hriadelová. No s odstupom času je jasné, že to nebol práve najlepší nápad. Jojka totiž v týchto dňoch na výber moderátorky tvrdo doplatila. 

Rada pre vysielanie a retransmisiu na svojom poslednom zasadnutí udelila televízii mastnú pokutu 9 500 eur, čo predstavuje úplne najvyššiu sumu zo všetkých sankcií. Dôvod? Podľa úradu totiž program spĺňal definíciu reklamného vysielania. Za to sa považuje každý projekt, počas ktorého televízia ponúka divákom možnosť zúčastniť sa hry o ceny prostredníctvom okamžitého telefonovania na číslo so zvýšenými sadzbami za následnú odplatu.

Práve uznanie relácie za reklamné vysielanie sa stalo kameňom úrazu. Zákon o vysielaní a retransmisii totiž jasne zakazuje moderátorom a redaktorom spravodajských a spravodajsko-publicistických programov účinkovať v reklame alebo telenákupe. Angažovaním blondínky, ktorá je tvárou Športu, tak televízia na Kolibe toto nariadenie porušila. 

Oslovili sme preto v tejto súvislosti aj samotnú Jojku. Kompetentní sa zatiaľ k tejto situácii vyjadrovať nechceli. „Čakáme na písomné rozhodnutie rady a potom až môžeme poskytnúť stanovisko,“ povedali nám v televízii. Rada už v minulosti červeno-bielym udelila viacero pokút. Nikdy však nebola až takáto vysoká. 

Lenka Čviriková Hriadelová sprevádzala divákov jojkárskym Štartovacím balíčkom. Za to teraz televízia dostala mastnú pokutu.
Zobraziť galériu (4)
Lenka Čviriková Hriadelová sprevádzala divákov jojkárskym Štartovacím balíčkom. Za to teraz televízia dostala mastnú pokutu.  (Zdroj: TV JOJ)

Mohlo by vás tiež zaujímať: 

Viac o téme: Lenka Čviriková Hriadelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu