Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pohreb prominentnej učiteľky spevu (†49): Toto si naozaj nezaslúžila!

Zita Orlická už nie je medzi nami. Zobraziť galériu (9)
Zita Orlická už nie je medzi nami.

BRATISLAVA - Posledná rozlúčka! Vo štvrtok príbuzní a známi odprevadili na poslednú cestu učiteľku spevu Zitu Orlickú (†49). Tá spolupracovala s mnohými slovenskými umelcami, podieľala sa na Muzikálovom festivale Jozefa Bednárika a tiež na jeho šansónových večeroch. Na Martinský cintorín však prišlo len zopár jej prominetných kolegov. A niektorí v odevoch, ktoré absolútne nevyjadrovali úctu k zosnulej.

Zita Orlická spievala, hrala na klavír, vyučovala spev a podieľala sa aj na muzikálových predstaveniach ako korepetítorka. Zúčastňovala sa tiež Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika aj šansónových večerov nesúcich meno známeho režiséra. 

Jej umelecká duša však už opustila smrteľné telo. Počas minulého víkendu podľahla rakovine a vo štvrtok sa konal na Martinskom cintoríne v Bratislave Orlickej pohreb. Hoci bola brunetka medzi hercami a spevákmi obľúbená, málokto ju prišiel vyprevadiť na jej poslednú cestu. Väčšina umelcov sa zúčastnila len dopoludňajšej rozlúčky v divadle.

Medzi smútiacimi na cintoríne sme si všimli členov kapely Cigánski diabli. Okrem nich prišiel Marián Greksa s rodinou, či moderátor Dano Junas s priateľkou. Ani jeden z nich však svojím odevom zomrelej veľkú úctu nevyjadril. Obaja prišli v rifliach a tričkách, Junas dokonca v červenom. Športová taška rovnakej farby tiež nie je na poslednú rozlúčku vhodná. Zaslúžilo by si to trochu dôstojnosti. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu