Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Trapasy po (česko)slovensky 2: Toto filmári neustrážili!

Ruka asistenta v zábere, odraz mikrofónu v zrkadle, aj celý štáb v okuliaroch - všimli ste si tieto chyby v československých filmoch? Zobraziť galériu (12)
Ruka asistenta v zábere, odraz mikrofónu v zrkadle, aj celý štáb v okuliaroch - všimli ste si tieto chyby v československých filmoch? (Zdroj: Česká televize, Space Films, Bonton)

BRATISLAVA - Jedna chyba za druhou! Uplynulý víkend sme vám na topkách priniesli prvú časť trapasov, ktoré na obrazovky slovenských televízií unikli tvorcom našich seriálov. No podobné kúsky nemajú na konte len oni. Prinášame vám zoznam nepodarkov, ktoré sa objavili v obľúbených československých filmoch. Tie sa do vysielania vracajú každoročne. No všimli ste si v nich tieto detaily?

Prvý článok o trapasoch na našich obrazovkách nájdete >>TU<<

Chybička „se vloudila“ pri natáčaní českej komédie Dědicství aneb Kurvahošigutntag. V scéne, keď si milionár Bohuš kupuje oblek, v zrkadle v pozadí zreteľne vidieť mikrofón aj s celým štábom.
Zobraziť galériu (12)
Chybička „se vloudila“ pri natáčaní českej komédie Dědicství aneb Kurvahošigutntag. V scéne, keď si milionár Bohuš kupuje oblek, v zrkadle v pozadí zreteľne vidieť mikrofón aj s celým štábom.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Nedostatky sa objavili aj v hudobnej komédii Diskopříběh. V scéne, keď Jirka spieva a jeho otec sedí za režisérskym pultom, vidno v mladíkových zrkadlových okuliaroch celý štáb.
Zobraziť galériu (12)
Nedostatky sa objavili aj v hudobnej komédii Diskopříběh. V scéne, keď Jirka spieva a jeho otec sedí za režisérskym pultom, vidno v mladíkových zrkadlových okuliaroch celý štáb.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Všimli ste si niekedy vo filme Pelíšky, že stena o ktorú Kraus opiera vianočný stromček, tam vlastne vôbec nie je? Ako herec stromček pokladá k pomyselnej priečke, na zábere vidno ruku, ktorá ho pridržiava, aby nespadol.
Zobraziť galériu (12)
Všimli ste si niekedy vo filme Pelíšky, že stena o ktorú Kraus opiera vianočný stromček, tam vlastne vôbec nie je? Ako herec stromček pokladá k pomyselnej priečke, na zábere vidno ruku, ktorá ho pridržiava, aby nespadol.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Nepozornosť sa vypomstila aj tvorcom filmu Marečku, podejte mi pero. Hneď v prvej školskej scéne, keď Hujer priniesol slivky zo svojej záhradky, položil balíček s ovocím na ľavú stranu stola. No hneď po tom, čo do triedy vošiel učiteľ, bol balíček na pravej strane.
Zobraziť galériu (12)
Nepozornosť sa vypomstila aj tvorcom filmu Marečku, podejte mi pero. Hneď v prvej školskej scéne, keď Hujer priniesol slivky zo svojej záhradky, položil balíček s ovocím na ľavú stranu stola. No hneď po tom, čo do triedy vošiel učiteľ, bol balíček na pravej strane.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Keď sa Otík v komédii Vesničko má středisková chystal do kina, doma mal čiernu kravatu. No v čase, keď stál pred kinom, už bola červená.
Zobraziť galériu (12)
Keď sa Otík v komédii Vesničko má středisková chystal do kina, doma mal čiernu kravatu. No v čase, keď stál pred kinom, už bola červená.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Mikrofón si neustrážili ani v Diskopříběhu - v scéne, keď si Jirka išiel dať ostrihať vlasy, vidno v zrkadle jasný odraz zvukárskej techniky.
Zobraziť galériu (12)
Mikrofón si neustrážili ani v Diskopříběhu - v scéne, keď si Jirka išiel dať ostrihať vlasy, vidno v zrkadle jasný odraz zvukárskej techniky.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Tvorcovia filmu Dědicství aneb Kurvahošigutntag to nedomysleli v scéne, kedy Bohuš navštívil erotický salón. Keď sa totiž kúpal, spodnú bielizeň si vyzliekol, no v nasledujúcej scéne, keď sa ukladal do postele, už ju mal opäť na sebe.
Zobraziť galériu (12)
Tvorcovia filmu Dědicství aneb Kurvahošigutntag to nedomysleli v scéne, kedy Bohuš navštívil erotický salón. Keď sa totiž kúpal, spodnú bielizeň si vyzliekol, no v nasledujúcej scéne, keď sa ukladal do postele, už ju mal opäť na sebe.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Ani filmy režiséra Zdeňka Trošku sa nezaobídu bez malých chýb. Jedna sa objavila aj v záverečnej fackovačke komédie Slunce seno a pár facek. Miluna totiž v pozadí pobehuje oblečená iba v podprsenke. No to je nezmysel – tričko z nej totiž niekto strhne až neskôr.
Zobraziť galériu (12)
Ani filmy režiséra Zdeňka Trošku sa nezaobídu bez malých chýb. Jedna sa objavila aj v záverečnej fackovačke komédie Slunce seno a pár facek. Miluna totiž v pozadí pobehuje oblečená iba v podprsenke. No to je nezmysel – tričko z nej totiž niekto strhne až neskôr.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

V rovnakom Troškovom filme, kde si Škopková s Konopníkovou cez plot prehadzujú rôzne veci, nechýbajú ani taniere. Keď ich však herečka Helena Růžičková vynáša z domu, sú zabalené v igelite, no znepriatelenej susede už dopadajú na dvor rozbalené.
Zobraziť galériu (12)
V rovnakom Troškovom filme, kde si Škopková s Konopníkovou cez plot prehadzujú rôzne veci, nechýbajú ani taniere. Keď ich však herečka Helena Růžičková vynáša z domu, sú zabalené v igelite, no znepriatelenej susede už dopadajú na dvor rozbalené.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

V scéne Kameňáku, keď Pepíček lezie cez okno vyslobodiť dedka z priviazanej lavičky, vidno, ako chlapcovi pomáha cez okno jeden z členov štábu.
Zobraziť galériu (12)
V scéne Kameňáku, keď Pepíček lezie cez okno vyslobodiť dedka z priviazanej lavičky, vidno, ako chlapcovi pomáha cez okno jeden z členov štábu.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

V záverečnej scéne Troškovho Kameňáku je záber na hada, ktorý lezie do auta. Na nalakovaných dverách je však na chvíľu zreteľne vidieť odraz kameramana.
Zobraziť galériu (12)
V záverečnej scéne Troškovho Kameňáku je záber na hada, ktorý lezie do auta. Na nalakovaných dverách je však na chvíľu zreteľne vidieť odraz kameramana.  (Zdroj: foto: Filmové studia Barrandov, Space Films, Bonton, Prospero s.r.o., Česká televize)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu