Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Posledné plány Jozefa Adamoviča (†74): Vieme, o čom rozmýšľal pred smrťou!

Jozef Adamovič opustil tento svet v piatok. Zobraziť galériu (4)
Jozef Adamovič opustil tento svet v piatok. (Zdroj: SITA, TASR)

BRATISLAVA – Nesplnené túžby! V piatok dopoludnia nás navždy opustil uznávaný umelec Jozef Adamovič (†74), ktorého nečakaná smrť zasiahla mnohých. Skvelý herec a milovaný pedagóg bol totiž plný elánu a chuti pracovať aj vo svojom pokročilom veku. Jeho život ale nečakane vyhasol skôr, než sa mu podarilo všetky plány naplniť. Zaujímavosťou je, že na sklonku života boli hercove myšlienky venované práve pochmúrnej tematike smrti.

Obdivovaný a uznávaný! Presne takýto bol v očiach verejnosti herec Jozef Adamovič, ktorý sa intenzívne venoval aj pedagogickej činnosti. Manžel herečky Božidary Turzonovej zomrel v uplynulý piatok a jeho smrť nepríjemne prekvapila snáď každého.

Smutná udalosť zasiahla tiež hercových žiakov, ktorí na neho majú len tie najlepšie spomienky. Akákoľvek debata s ním bola taká, že ste mali pocit, akoby vás niekto objímal,” prezradil pre topky.sk Adamovičov bývalý študent, spevák Igor Timko.

Od iného umelcovho niekdajšieho zverenca sme sa zase dozvedeli, že Adamovič mal ešte množstvo plánov, ktoré sa mu, žiaľ, nepodarilo uskutočniť. „Chcel natočiť film o tom, čo sa deje s dušou človeka po smrti. Malo to mať podobnú ideu ako film Duch. Aktuálne slovenské filmy boli podľa neho komerčné a on chcel so svojimi študentmi priniesť niečo nové,” prezradil nám nádejný herec Martin.

Spoločne s kolegami spomínajú na svojho pedagóga aj v súvislosti s poriadne emotívnou inscenáciou. „Až mám zimomriavky, keď si spomeniem, ako zrežíroval inscenáciu Keď umiera herec. Bol to monológ o tom, že keď zomiera herec, nezomiera len jeden človek, ale zhasínajú aj všetky postavy, ktoré odohral,”  povedal nám so smútkom bývalý Adamovičov žiak. 

Posledná rozlúčka s uznávaným umelcom sa bude konať v piatok dopoludnia v priestoroch historickej budovy SND.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu