Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zomrel legendárny český spevák Pavel Bobek (†76), interpret hitu Lásko, mně ubývá sil!

Český spevák Pavel Bobek zomrel vo veku 76 rokov. Zobraziť galériu (3)
Český spevák Pavel Bobek zomrel vo veku 76 rokov.

PRAHA - Vo veku 76 rokov zomrel dnes v Prahe po dlhej ťažkej chorobe populárny spevák a džentlmen českej country hudby Pavel Bobek. Stalo sa tak po už mnohokrát vyhratom a urputnom boji s ťažkou chorobou. Správu o úmrtí oznámila dnes jeho dcéra Klára Mixová.

Medzi najväčšie hity Pavla Bobka patrili piesne Oh, Ruby, nechtěj mi lásku brát, Lásko, mně ubývá sil, Můj rodný dům, Veď mě dál, cesto má či Pojď stoupat jak dým. Hoci pred ôsmimi rokmi strávil dva týždne v umelom spánku a po vážnej chorobe takmer prišiel o hlas, čiastočne sa vrátil na pódiá a vlani v máji vydal nový album s názvom Kruhy. V roku 1980 mu bola udelená Zlatá porta za zásluhy o rozvoj country hudby.

Pavel Bobek bol vyštudovaným architektom a začiatkom 60. rokov hosťoval v rade bigbeatových skupín. V roku 1963 až 1965 bol spevákom skupiny Olympic a od roku 1966 vystupoval s Country Beatom Jiřího Brabca. O rok neskôr sa stal stálym členom divadla Semafor, kde pôsobil 23 rokov. Prvý singel mu vyšiel v roku 1964, debutový album s názvom Veď mě dál, cesto má o 15 rokov neskôr.

Video: Pieseň Lásko, mně ubývá sil

Pavel Bobek - Lásko mě ubývá sil

Video: Pieseň Veď mě dál, cesto má

Pavel Bobek - Veď mě dál, cesto má

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu