Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zúfalstvo novomanželov z Modrého z neba: Je to hrozné, smúti Rozboril

Vilo Rozboril opäť privítal v relácii Jána a Simonu, ktorí mali pred pol rokom svadbu. Zobraziť galériu (7)
Vilo Rozboril opäť privítal v relácii Jána a Simonu, ktorí mali pred pol rokom svadbu.

BANSKÁ BYSTRICA - V dobrom aj v zlom! Modré z neba v rámci svojich silných príbehov prináša aj prevratné životné okamihy. Jedným z nich bola aj svadba Jána (35) a Simony (26) Mesíkovcov, ktorá bola odvysielaná koncom septembra. Popudom k tomuto kroku však bola najmä nevyliečiteľná choroba partnera. Bohužiaľ, jeho zdravotný stav sa zhoršuje a zákerná skleróza postupuje. Preto sa manželia opäť ocitli v relácii Vila Rozborila (46).

Príbeh Jána a Simony bol v Modrom z neba odvysielaný už pred pol rokom. Vtedy bolo celé Slovensko svedkom ich svadby. Svoje áno si povedali krátko po tom, ako Banskobystričanovi diagnostikovali nevyliečiteľné ochorenie. Jeho partnerka bola šokovaná, no rozhodla sa stáť navždy pri ňom.

Amyotrofická laterálna skleróza je však naozaj ťažké ochorenie. Ide o postupné odumieranie svalových buniek. Pacienti majú neskôr ťažkosti pri prehĺtaní, dýchaní aj rozprávaní. Väčšina ľudí zomiera do 5 rokov od objavenia sa príznakov.

Aj v Jánovom prípade diagnóza pokročila. „Od nášho posledného stretnutia sa to zhoršilo. Mám problém udržať napríklad pohár. Musím ho chytiť oboma rukami,” prezradil Ján so slzami v očiach pred markizáckymi kamerami. Desivé prognózy otca trojročného Šimona poriadne vystrašili, preto prosí Boha o zázrak.

Vďaka Modrému z neba odcestoval do Ríma, kde sa stretol s jedným zo slovenských kňazov. Zároveň sa zúčastnil na poslednej verejnej audiencii predchádzajúceho pápeža Benedikta XVI. „Jankov osud je hrozný. Minulý týždeň povedal profesor Krčméry v štúdiu Modrého z neba krásnu vetu: Choroby sú na to, aby medzi ľuďmi mohla existovať solidarita. Buďme dnes večer s Jankom solidárni. Takíto ľudia to veľmi potrebujú,” povedal nám k smutnému príbehu Vilo Rozboril.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu