Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Podvod s Modrým z neba: Je to svinstvo a hyenizmus, hromží Vilo!

Vilo Rozboril je v šoku. Zobraziť galériu (5)
Vilo Rozboril je v šoku. (Zdroj: Ján Zemiar, TV Markíza)

BRATISLAVA – Zúri! Vilo Rozboril (46) zažil počas včerajšieho dňa poriadny šok. V niektorých slovenských mestách sa totiž v mene relácie Modré z neba vyberali peniaze pre ľudí, ktorí vraj potrebujú pomoc. Hoci sa na prvý pohľad zdá, že ide o krásnu myšlienku, opak je pravdou. Moderátor a rovnako tak štáb nemali o finančných zbierkach žiadne informácie. "Akciu" totiž zorganizoval podvodník, ktorý chcel profitovať z ľudskej ochoty a nevedomosti. Markizák sa netají tým, že na zlodejskú hyenu pošle mužov zákona.

Vilo Rozboril sa prostredníctvom relácie Modré z neba usiluje pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Program je medzi televíznymi divákmi veľmi obľúbený. Na aktívnom plnení snov sa spomedzi radov verejne známych ľudí podieľajú napríklad podnikateľ Boris Kollár, hokejista Marián Gáborík, spevák Michal David a mnoho ďalších. Podať pomocnú ruku však často chcú aj obyčajní neznámi ľudia, ktorým osud účinkujúcich nie je vôbec ľahostajný.

Moderátor zvykne sprostredkovať finančnú výpomoc prostredníctvom sociálnej siete. Na facebookovom profile relácie zverejňuje mená účinkujúcich spoločne s číslom ich bankového účtu. Každý, kto teda chce nejakej rodine prispieť, tak môže spraviť sám vo vlastnej réžii. Vďaka tomu má istotu, že peniaze sa dostanú presne do rúk toho, komu ich adresuje.

V uplynulých dňoch sa však na Slovensku konali zbierky, o ktorých nemal štáb relácie Modré z neba ani len tušenie. "Podnikavá" osoba sa paradoxne odvolávala práve na Rozborila. „S plnou vážnosťou upozorňujeme, že žiadnu zbierku po Slovensku nerobíme. Ide o podvodníka. Máme informácie, že je to žena,“ zalarmoval Vilo priaznivcov relácie odkazom na sociálnej sieti. Markizák zároveň vyzval ľudí, že ak sa v takejto situácii ocitnú, nech si páchateľa vyfotia a kontaktujú štáb relácie. „Je neprípustné, aby sme dali priechod podvodníkom a zlodejom,“ dodal.

Na margo vzniknutej situácie sme sa s moderátorom skontaktovali. „Túto informáciu som zachytil od viacerých ľudí v diskusii na facebooku Modrého z neba. Ideme teraz kontaktovať týchto ľudí, aby sme zistili, kde presne sa peniaze vyberali, povedal pre topky.sk Rozboril, ktorý je z celého podvodu maximálne znechutený. „Považujem to za absolútny hyenizmus a svinstvo. Ak budeme mať bližšie informácie, posúvame to orgánom činným v trestnom konaní, uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu