Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útočník z Londýna bol z Daeš! Polícia prehľadáva hostel, v ktorom sa zdržiaval

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Victoria Jones/PA via AP)

LONDÝN - Britská polícia v pondelok prehľadáva hostel, v ktorom býval útočník z londýnskeho Streathamu. Dvadsaťročného Sudesha Ammana zastrelila polícia v nedeľu na rušnej ulici Streatham High Road po tom, čo pobodal dvoch ľudí. Polícia oznámila, že útok súvisel s islamským extrémizmom.

Ammana približne pred týždňom prepustili z väzenia, kde si odslúžil polovicu trestu za obvinenia súvisiace s terorizmom a bol pod policajným dohľadom. Protiteroristická polícia uviedla, že v súvislosti s prípadom zatiaľ nikoho nezatkla a vyšetrovanie pokračuje. Islamský štát medzičasom oznámil, že Amman bol ich "bojovník".

Útočník z Londýna bol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Met Police)

Útok sa odohral vo štvrti Streatham na juhu Londýna okolo 14:00 miestneho času. Amman pobodal na ulici dvoch ľudí a polícia ho následne zastrelila. Predchádzajúce informácie o tom, že bol opásaný falošnými výbušninami, sa nepotvrdili.

Do nemocnice previezli so zraneniami jednu päťdesiatničku a muža štyridsiatnika, ako aj ďalšiu ženu po dvadsiatke, ktorú zranili črepy skla rozbitého v dôsledku streľby. Nikto z troch zranených nie je v ohrození života.

Viac o téme: útok LondýnDaešStreathamSudesh Amman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu