Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Útok teroristov v nákupnom centre v Kolumbii: Ľudia kupovali darčeky, keď prišiel výbuch

Útok v Bogote má zatiaľ na svedomí tri životy.
Zobraziť galériu (3)
Útok v Bogote má zatiaľ na svedomí tri životy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Ricardo Mazalan)

BOGOTA - Silný výbuch v známom nákupnom centre v Bogote si v sobotu vyžiadal život najmenej troch žien a zranil ďalších deväť osôb. S odvolaním sa na miestne úrady o tom dnes informovala agentúra AP a DPA.

Nákupné centrum Andino situované v exkluzívnej časti Bogoty evakuovali po tom, ako na ženských toaletách na druhom poschodí došlo k výbuchu. Agentúra Reuters píše, že nákupné centrum bolo v čase výbuchu plné ľudí, ktorí zháňali darčeky pri príležitosti sviatku Dňa otcov, ktorý tento rok pripadá práve na dnes.

 

 

Starosta Bogoty Enrique Penalosa incident odsúdil a nazval ho "zbabelým teroristickým bombovým útokom". Dodal, že medzi obeťami je aj 23-ročná Francúzska, ktorá v Kolumbii pôsobila ako dobrovoľníčka v miestnej škole. Ďalšími obeťami sú podľa zdrojov miestnej nemocnice dve Kolumbijčanky vo veku 27 a 31 rokov.

 

Kolumbijský prezident Juan Manuel Santos nariadil náčelníkovi kolumbijskej polície incident vyšetriť a o priebehu vyšetrovania ho pravidelne informovať. Zároveň v správe zverejnenej na Twitteri vyjadril solidaritu s obeťami útoku.

V súvislosti s výbuchom sa pozornosť kolumbijských orgánov okamžite upriamila na druhú najväčšiu a stále aktívnu povstaleckú skupinu v krajine - Národnú oslobodzovaciu armádu (ELN). Na rozdiel od značne početnejšej skupiny Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC) sa vláde doteraz nepodarilo s ELN uzavrieť mierovú dohodu.

Viac o téme: TerorizmusBombaútok KolumbiaBogota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu