Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia v Rijáde predišla útoku: Výbušniny mali teroristi pri sebe, boli však zneškodnení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DUBAJ - Ministerstvo vnútra Saudskej Arábie dnes informovalo o zneškodnení dvoch predpokladaných teroristov. Stalo sa tak v rámci operácie jednotiek osobitného určenia, ktorá sa uskutočnila dnes na severe metropoly krajiny - Rijádu.

Podľa úradov touto operáciou sa podarilo predísť teroristickému útoku. Ministerstvo zverejnilo fotografie viest používaných pri samovražedných atentátoch, strelných zbraní a nábojov, ktoré sa našli pri zastrelených osobách. Pri následnej prehliadke ich domov sa našiel materiál, ktorý svedčí o tom, že sa tam po domácky vyrábali bomby.  

Polícia predpokladaných útočníkov zastrelila v čase, keď sa autom pokúšali uniknúť hliadkujúcemu policajnému vozidlu. Po jednom zo zabitých podozrivých bolo vyhlásené pátranie v súvislosti s jeho účasťou na teroristickom útoku v mešite z roku 2015. Tejto útok si vyžiadal životy 17 ľudí a zranenia desiatok ďalších osôb. Silné výbušné zariadenie aktivoval samovražedný atentátnik. Mešita, ktorá bola terčom útoku, bola vyhradená pre príslušníkov jednotiek osobitného určenia. Začiatkom minulého roku saudskoarabské úrady vypísali odmenu milión dolárov za pomoc pri dolapení strojcov tohto útoku.

Saudská Arábia bola v minulosti dejiskom viacerých útokov miestnej odnože extrémistickej organizácie Islamský štát. Táto hrozba je podľa analytikov závažnejšia ako útoky teroristickej siete al-Káida v kráľovstve spred desiatich rokov.

Viac o téme: TerorizmusSaudská Arábia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu