Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útok na letisko v Turecku rozpútal vlnu razií: Zatiaľ zadržali 13 podozrivých

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISTANBUL – Turecká polícia zadržala dnes 13 ľudí v súvislosti s utorkovým teroristickým útokom na Atatürkovom letisku v Istanbule. Traja z nich sú cudzinci. Informovala o tom agentúra Anadolu.

Polícia podľa nej zadržala skupinu podozrivých osôb po simultánnych raziách na 16 miestach v Istanbule. Útok na letisku v Istanbule si vyžiadal 42 mŕtvych a vyše 230 zranených.

Istanbulská polícia vykonala sériu razií 

Istanbulská polícia vykonala dnes sériu razií zameraných na dolapenie militantov z organizácie Daeš, v rámci ktorých prehľadala viacero lokalít vrátane štvrtí Pendik, Bašaksehir a Sultanbeyli. S odvolaním sa na turecké médiá o tom informovala agentúra AP.

Doposiaľ nie je známe, či polícia pri zásahoch aj niekoho zatkla. Podľa agentúry Anadolu sa nevie sa ani to, či razie priamo súviseli s utorňajším útokom na Atatürkovom letisku. K zodpovednosti za utorňajší koordinovaný útok troch samovražedných útočníkov sa doposiaľ neprihlásila nijaká teroristická skupina, turecké úrady však z neho obviňujú militantnú organizáciu Daeš. 

Agentúra Anadolu a ďalšie turecké médiá dnes zároveň informovali, že turecké bezpečnostné zložky zabili 25. júna pri hranici so Sýriou dvoch militantov z IS. Obaja sýrski občania sa údajne pokúšali prekročiť nelegálne hranice, pričom ignorovali upozornenia bezpečnostných síl. Po jednom z týchto militantov pritom turecké úrady pátrali v súvislosti s podozrením, že sa chystal vykonať samovražedné útoky v metropole Ankara aj v meste Adana. 

Viac o téme: TerorizmusRazieútok TureckoIstanbul
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu