Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Prudká streľba v dovolenkovom rezorte: Al-Káida má na svedomí 16 obetí!

Zobraziť galériu (3)

GRAND BASSAM - Dokopy 16 ľudí vrátane jedného Francúza zahynulo pri útoku neznámych militantov na hotel v obľúbenom plážovom dovolenkovom rezorte Grand Bassam v západoafrickom štáte Pobrežie Slonoviny. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Al-Káida.

"Aktuálne vieme o 12 mŕtvych vrátane štyroch Európanov... O ďalších mŕtvych nevieme," uviedol novinárom jeden z predstaviteľov bezpečnostných zložiek na brífingu s tým, že na mieste incidentu prebieha policajná operácia. K útoku sa prihlásila teroristická organizácia Al-Káida v islamskom Maghribe (AQIM), informovala americká organizácia SITE monitorujúca internetové stránky džihádistov.

VIDEO Prudká streľba v
Zobraziť galériu (3)

SITE uviedla, že militanti zverejnili 13. marca 2016 na svojich stránkach odkaz, v ktorom píšu, že rezort prepadli traja "hrdinovia" z ich skupiny. Štrnásť civilistov a dvaja vojaci zomreli pri útoku šestice ozbrojencov, ktorí spustili streľbu v troch hoteloch v obľúbenom plážovom dovolenkovom rezorte Grand Bassam v západoafrickom štáte Pobrežie Slonoviny. 

Strelecký útok sa začal v jednom z hotelov Etoile du Sud a rozšíril sa do ďalších objektov. Ozbrojenci strieľali do turistov a ľudí na pláži. Zábery a fotografie z miesta nešťastia zachytávajú ľudí utekať v panike preč od hotela a to, ako po útoku ostalo na zemi ležať množstvo zranených alebo mŕtvych.

VIDEO Prudká streľba v
Zobraziť galériu (3)

Oznámil to dnes prezident Alassane Ouattara. Bezpečnostné sily zneškodnili všetkých šiestich militantov, dodal. "Šiesti útočníci prišli dnes popoludní na pláž v Grand Bassame... Na nešťastie zabili 14 civilistov a dvoch príslušníkov špeciálnych vojenských zložiek," uviedol prezident Ouattara pri návšteve letoviska. Hovorca polície pre agentúru DPA potvrdil, že medzi obeťami sú štyria turisti zo západných krajín. Podľa Reuters zomrel jeden Francúz.

Domácimi i turistami vyhľadávaná dovolenková destinácia Grand Bassam, ktorá sa nachádza v rovnomennej obci, leží približne 40 kilometrov východne od obchodnej metropoly Abidžan. Dnešný útok sa stal iba takmer dva mesiace od útoku islamistických bojovníkov na hotel a kaviareň v metropole susedného štátu Burkina Faso Ouagadougou.

SA PAN HOO SA PAN HOOO HEEE ALLAH QUE DIEU NOUS GARDE

Posted by Souleymane Kamagate on 13. marec 2016
Viac o téme: Pobrežie SlonovinyGrand Bassam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu