Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

MIMORIADNA SPRÁVA Ďalší bombový útok v Turecku: VIDEO Hlásia mŕtvych a zranených!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

ANKARA - Najmenej 18 ľudí podľa najnovšej bilancie zahynulo pri dnešnom teroristickom útoku v tureckej metropole Ankara. Zranenia utrpelo ďalších najmenej 45 osôb, oznámil Ankarský guvernér Mehmet Kiliçer.

Medzi obeťami a zranenými podľa všetkého prevláda vojenský personál, uviedla televízna stanica Habertürk. Podľa úradov explodoval narafičený voz s výbušninami.

MIMORIADNA SPRÁVA Ďalší bombový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Turecké médiá uviedli, že explózia nastala blízko sídla generálneho štábu armády vo chvíli, keď okolo prechádzala kolóna vojenských vozidiel. Bomba explodovala, keď kolóna zastavila na červenú. Výbuch spôsobil rozsiahly požiar. Z miesta stúpal do povetria hustý čierny dym. 

Polícia pre AP uviedla, že príčina explózie, ku ktorej došlo okolo 18.30 h miestneho času, je predmetom vyšetrovania. Na miesto dorazilo veľké množstvo sanitiek a príslušníkov bezpečnostných síl.

Úrady vydali pre médiá čiastočné spravodajské embargo, najmä pokiaľ ide o zverejňovanie snímok a presného grafického znázornenia miesta útoku kvôli pokračujúcemu vyšetrovaniu. Podobný zákaz bol vyhlasovaný už pri predchádzajúcich teroristických útokoch.

MIMORIADNA SPRÁVA Ďalší bombový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag sa na jednej zo sociálnych sietí nechal počuť, že išlo o odsúdeniahodný "teroristický útok". Súčasne vyjadril sústrasť pozostalým, uviedla agentúra DPA.

K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. V minulosti sa turecké bezpečnostné alebo ozbrojené sily stali terčom útokov aktivistov mimo zákon postavenej Strany kurdských pracujúcich (PKK), džihádistov z tzv. Islamského štátu (IS) alebo sympatizantov ultraľavicových teroristických zoskupení.

Turecký premiér zrušil cestu do Bruselu

Turecký premiér Ahmet Davutoglu zrušil po dnešnom bombovom útoku vo vládnej štvrti Cankaya v Ankare svoju plánovanú cestu do Bruselu, kde mal rokovať s predstaviteľmi členských krajín Európskej únie o riešení migračnej krízy. Informovala o tom spravodajská televízia CNN Türk.

Viac o téme: TureckoVýbuchAnkara
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu