Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kým v Bruseli zasahovali proti teroristom, ľudia sa dobre bavili: FOTO, ako vybabrali so strachom

Centrum Bruselu strážili.
Centrum Bruselu strážili. (Zdroj: SITA/AP)

BRUSEL - Belgičania počas protiteroristického zásahu v Bruseli zaplavili internetovú sieť Twitter fotografiami a krátkymi videami mačiek. Nečakane a s humorom tak od nedeľného večera reagovali na výzvu polície nezverejňovať podrobnosti o operácii, počas ktorej bolo zatknutých najmenej 16 ľudí.

Centrum Bruselu uzavreli kvôli teroristom: Džihádista Abdeslam ušiel, 16 ľudí zatkli

Nedeľný protiteroristický záťah si vynútil uzavretie historického centra Bruselu, ktorý bol už predtým ochromený bezpečnostnými opatreniami v súvislosti s teroristickými útokmi v Paríži pred viac ako týždňom.

Aj v tak vážnej situácii ale Belgičania ukázali nadhľad a twitterový hashtag #BrusselsLockdown, ktorý pôvodne sústreďoval tok textových aj obrazových informácií o protiteroristickom zásahu a policajných uzávierkach, sa náhle premenil v galériu domácich maznáčikov, ktorí sa podľa tvrdení ich majiteľov tvárili podozrievavo alebo vystrašene.

Nevážne fotografie začali na Twitteri naskakovať po tom, čo polícia požiadala médiá a verejnosť o zdržanlivosť pri zverejňovaní detailov o svojej operácii.

Mačičky boli zachytené na často upravených a naaranžovaných snímkach a fotomontážach v najrôznejších situáciách. Vidieť sa dali predovšetkým ozbrojení mačací hrdinovia zasahujúci proti zloduchom, celá elitná chlpatá zásahová jednotka alebo mačka listujúca v knihe s názvom Umenie vojenskej stratégie.

"Myslím, že som počas hodiny videl viac smiešnych mačiek ako za celý život," komentoval to expert na sociálne siete Mateusz Kukulka. Pri zrode myšlienky podľa neho stál kameraman holandskej televízie NOS Hugo Janssen, ktorý zverejnil fotografiu svojho kocúra. "Namiesto tweetov o policajnej aktivite v Bruseli sem dávam fotku našej mačky Mozarta," uviedol v popise.

 

 

 

 

Viac o téme: Brusel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu