Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Samovrah sa odpálil na pohrebe aktivistu proti al-Káide: 35 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ADEN - Najmenej 35 ľudí dnes zahynulo a ďalšie desiatky sa zranili pri samovražednom útoku v provincii Abjan na juhu Jemenu. Informovali o tom miestne úrady.

 K útoku samovražedného došlo počas pohrebu muža, ktorý pomáhal armáde v boji proti al-Káide. "Máme tu mnoho ľudí v kritickom stave a nemáme prostriedky, ako sa o nich postarať," uviedol nemenovaný lekár z miestnej nemocnice.

Armádne zdroje medzitým informovali, že pri sobotnom útoku amerického bezpilotného lietadla v provincii Hadramút boli zabití traja príslušníci siete al-Káida. Organizácia al-Káidy na Arabskom polostrove, pôsobiaca v Jemene, patrí medzi najaktívnejšie a najnebezpečnejšie odnože tejto teroristickej siete. Skupina využila dlhodobú politickú krízu a nepokoje v Jemene na posilnenie svojich pozícií.

Ozbrojení príslušníci jemenských kmeňov sa medzitým v júni pridali k vládnym jednotkám podporovaným Spojenými štátmi, ktoré vedú ofenzívu proti islamistickým militantom napojeným na al-Káidu. Podarilo sa im získať späť pod kontrolu viacero kľúčových miest na nepokojnom juhu krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu