Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odtajnené: Prekazený útok teroristov na Eurovíziu, terčom speváci aj prezident!

Krištáľová hala v Baku, kde sa súťaž konala
Krištáľová hala v Baku, kde sa súťaž konala (Zdroj: mia.az)

BAKU - Azerbajdžanská vláda v stredu informovala o úspešnom zmarení plánu teroristov, ktorí chceli narušiť priebeh populárnej medzinárodnej súťaže Eurovision Song Contest. Štyridsať zadržaných ľudí malo podľa ministerstva pre národnú bezpečnosť v pláne uskutočniť teroristický útok na budovu v centre azerbajdžanskej metropoly Baku, kde sa minulý týždeň pesničková súťaž konala.

Okrem koncertnej haly chceli údajne zaútočiť aj na prezidenta Ilhama Alijeva, policajné stanice, hotely či mešity. Údajní teroristi si dokonca zakúpili vstupenky na sledované podujatie.

Azerbajdžanské bezpečnostné sily zadržali podozrivých pri raziách v mestách Baku, Ganja a Sumgait ešte pred konaním eurovízie. Zatknutí sa podľa predbežných informácií chystali spáchať bombové atentáty okrem Krišťáľovej haly aj v hoteloch Hilton a Marriott. Pri následnej konfrontácii s políciou prišli o život dvaja podozriví. V rukách mužov zákona skončili strelné zbrane a výbušniny, pomocou ktorých chceli zatknutí narušiť priebeh podujatia.

"Ministerstvo pre národnú bezpečnosť sa rozhodlo verejnosť o tejto udalosti neinformovať. Nechcelo medzi obyvateľmi a zahraničnými hosťami šíriť paniku," uviedol zástupca rezortu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu