Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

FOTO Čitateľ prichytil policajtov parkovať na chrapúňa: Nadriadení ich podržali!

Takto zaparkovali policajti v Senici Zobraziť galériu (2)
Takto zaparkovali policajti v Senici (Zdroj: foto: tip citatela)

SENICA - Napísal nám nahnevaný čitateľ, ktorý sa pozastavuje nad konaním policajtov v Senici. Najprv mu udelili pokutu 150 eur, pretože na chvíľočku zaparkoval na zákaze, o pár minút na to takto videl parkovať policajné auto. Rozhorčne sa pýta, prečo platí na každého iný meter.

Vaše tipy

"Dňa 15.01.2015 v Senici pri obchodnom dome Kaufland som zastavil priateľke auto na parkovisku, ktoré je vyhradené pre invalidov na pár sekúnd. Vybehla z auta a hneď som auto posunul na normálne parkovisko," začína opisovať svoj zážitom čitateľ. Ako uvádza, videli ho policajti "a hneď mi dali pokutu 150 eur".

Čitateľ je však zaskočený. Keď totiž išiel domov uvidel iných policajtov, ako parkujú na súkromnom vyhradenom parkovisku. "Odfotil som si to a slušne som sa pána policajta spýtal, prečo tam parkuje, keď tam parkovať nemôže. Arogantne mi odpovedal, že mňa to nemá čo zaujímať," hovorí čiaiteľ a zároveň sa pýta, prečo platí na občanov a policajtov iný meter: "Ale mňa ako občana to zaujíma, lebo ja hneď dostanem pokutu a ich nikto nepotrestá. Prečo policajti môžu parkovať, kde chcú a robiť, čo chcú?"

FOTO Čitateľ prichytil policajtov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: tip citatela)

"Nadriadený preveril opodstatnenosť parkovania policajnej hliadky na danom mieste a zistil, že policajti parkovali na uvedenom parkovisku pri plnení služobných úloh a z dôvodu, že iná možnosť parkovania na mieste nebola. Ich parkovanie bolo teda v poriadku a v súlade s povinnosťami, ktoré plní Policajný zbor pri ochrane majetku a zdravia," informovala hovorkyňa trnavských policajtov Martina Kredatusová.

V prípade, že sa policajt dopustí priestupku, za porušenie predpisov ho rieši jeho nadriadený. Ako doplnila hovorkyňa, v tomto prípade nešlo o priestupok zo strany policajta, pri plnení služobných povinností môžu uplatniť výnimku zo zákona.

"Tie 150-eurové pokuty by sa mali znížiť, keď obyčajní ľudia ako ja majú plat 350 eur. Som zvedavý, či pánom policajtom za toto parkovanie tiež strhnú 150 eur z výplaty," sťažuje sa náš čitateľ. "Na internete je zverejnený sadzobník pokút, ktorý je dostupný pre všetkých občanov a v ktorom sa dočítajú sankcie za konkrétne porušenie zákona. Každý priestupok polícia posudzuje individuálne, preto nie je možné špekulovať o výške sankcie na základe neúplného obrázku," odpovedala hovorkyňa na otázku, aký postih by hrozil vodičovi, ak by zaparkoval tak, ako zachytil policajtov náš čitateľ na fotografii. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu