Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Slovenskí dovolenkári zažili hororovú noc v Turecku: V pyžamách skončili v inom hoteli!

Kým zasahovali hasiči, ľudia postávali bezmocne pred hotelom. Zobraziť galériu (2)
Kým zasahovali hasiči, ľudia postávali bezmocne pred hotelom. (Zdroj: haberturk.com, aydindenge.com.tr)

BRATISLAVA/KUMKOY - Nepríjemný incident v Turecku pokazil dovolenku Slovákom ubytovaným v hoteli v Kumköy, ktorých v noci zo stredy na štvrtok vystrašil požiar a celý komplex s približne 500 hosťami podľa tamojších médií evakuovali. Na miesto dorazili hasiči aj záchranka a okolie hotela sa zrazu zmenilo na dejisko "drámy". Pre tých, ktorí museli takto neskoro opustiť svoje izby a netušili, čo s nimi bude, to nebol veľmi dobrý pocit. Svoje o tom vie aj Michal z Bratislavy.

Vaše tipy

Všetko sa začalo približne hodinu pred polnocou, kedy v hoteli vypukla panika a všetkých hostí zrazu začali budiť. "Keď som otvoril dvere izby, chodba bola plná bieleho hustého dymu. Nebolo mi všetko jedno. Nič som nevidel," popísal Topkám hororovú noc Michal, podľa ktorého evakuácia trvala vyše hodinu a pol.

Ľudia podľa neho odpadávali a odvážali ich sanitky. Niektorí hostia nakoniec zostali stáť pred hotelom iba v pyžamách, kým si po nich neprišli autobusy, ktoré ich porozvážali do iných ubytovacích zariadení. Michal sa po svoje veci mohol vrátiť až po dvoch dňoch, ale napriek tomu doteraz býva v inom hoteli.

Slovenskí dovolenkári zažili hororovú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: akdenizhaberci.com)

Podľa informácií pracovníkov hotela vypukol požiar v dôsledku skratu elektického vedenia na kúrení. Okamžite preto privolali hasičov a zo zariadenia evakuovali približne 500 zákazníkov. K ich popáleniu neprišlo, niektorí sa však nadýchali dymu a museli ich ošetriť záchranári.

Nepríjemnou časťou bol aj presun vystresovaných hostí do iných hotelov v nočných hodinách, keďže pre dym a sadze nebol podľa tamojších médií možný návrat. Vedenie hotela sa však vraj malo vyjadriť, že o dva dni už bolo všetko v poriadku.

Požiar v tureckom hoteli

Požiar v tureckom hoteli 2

Požiar v tureckom hoteli 3

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu