Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slovenskí študenti v Turecku: Starostu Istanbulu príjemne prekvapili!

Starosta (s červenou kravatou) privítal študentov. Naša žiačka je v ružovom svetríku. Zobraziť galériu (5)
Starosta (s červenou kravatou) privítal študentov. Naša žiačka je v ružovom svetríku. (Zdroj: Spojená škola v Žiline - Bytčici )

ŽILINA/ISTANBUL - Sedieť so založenými rukami a čakať, že sa niečo zmení, je síce pohodlné, ale neúčinné. Svoje o tom vedia aj študenti zo Žiliny, ktorí sa zapojili do medzinárodného projektu a mali vďaka nemu možnosť ovplyvniť konanie kompetentných až vo vzdialenom Turecku.

Vaše tipy

V rámci programu Comenius, študenti a učitelia Spojenej školy v Žiline - Bytčici spolu s učiteľmi a žiakmi z Turecka, Španielska a Poľska, pripravili na medzinárodnom projektovom stretnutí v Istanbule petíciu za zlepšenie životného prostredia.

V skupinách definovali faktory, ktoré sa najviac podieľajú na ničení prírody a prostredia okolo nás, aby spoločne hľadali a navrhovali riešenia. Z tých najlepších sa vytvorila finálna verzia petície, pod ktorú sa začali zbierať podpisy.

S nimi sa celá skupina vybrala na radnicu, kde ich čakalo stretnutie so starostom. Po uvítaní a predstavení mesta a jeho histórie, ho vybraní študenti z každej krajiny oboznámili s obsahom petície a osobne mu ju odovzdali. Starosta prisľúbil, že sa ňou bude zaoberať, pokúsi sa nájsť riešenia, a svoje vyjadrenie im zašle poštou.

Slovenskí študenti v Turecku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Spojená škola v Žiline - Bytčici )

Slovenskí študenti v Turecku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Spojená škola v Žiline - Bytčici )

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu