Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Unikátne VIDEO: Mozog sa počas orgazmu sfarbí ako maliarska paleta!

Snímok zachytáva mozog počas orgazmu
Snímok zachytáva mozog počas orgazmu (Zdroj: huffingtonpost.com)

NEW JERSEY - Väčšina z vás už pravdepodobne vie, aký je to pocit zažiť orgazmus. Ale viete aj to, ako vyzerá? Vďaka odborníkom z Rutgers University máte možnosť vidieť, čo sa deje so ženským mozgom počas vyvrcholenia.

Rolu pokusného králika si v tomto odvážnom projekte zahrala 54-ročná sexuálna terapeutka Nan Wiseová. Lekárka po tom, ako ju napojili na magnetickú rezonanciu, začala masturbovať. "Nie je to zrovna ten najromantickejší spôsob, ako sa oddávať rozkoši, ale urobila som to pre vedu," okomentovala bizarnú skúsenosť.

Skener každé dve sekundy snímal osemdesiat rozličných oblastí mozgu. Profesor Barry Komisaruk snímky spojil dokopy a vznikol tak animovaný film, ktorý vo svete nemá obdoby.

Farebné rozpätie na záberoch siaha od bledožltej až po tmavočervenú, v závislosti od množstva kyslíka, ktorý práve daná oblasť mozgu využíva. Čím viac bola Wiseová vzrušená, tým bledšie farby sa na fotografiách objavili.

Komisaruk svoje zistenia nedávno prezentoval Spoločnosti pre neurovedu, ktorá sídli vo Washingtone. Dúfa, že jeho výskum nielenže pomôže expertom pochopiť, prečo niektorí muži či ženy nedokážu dosiahnuť orgazmus, ale odhalí aj to, ako naše telo reaguje v stave najväčšej rozkoše.

"Orgazmus nám slúži na to, aby sme si robili radosť. Ak sa nám podarí zistiť, akým spôsobom sa aktivujú oblasti mozgu, ktoré prinášajú potešenie, bude to znamenať jeho väčšie využitie," vysvetlil profesor.

Ženský orgazmus

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu