Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obvinený z vraždy Kuciaka vyšiel z väznice: FOTO Na súde v nepriestrelnej veste a kukle

Zoltán Andruskó na súde Zobraziť galériu (6)
Zoltán Andruskó na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Jeden z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka opustil na chvíľu brány väznice. Dramatický príchod podnikateľa Zoltána Andruskóa na bratislavský súd sa ale udial kvôli inej kauze.

Súd sa mal týkať ešte veci z roku 2012. Andruskovi hrozí za nezákonné krátenie dane a poistného vo výške 440-tisíc eur sedem až dvanásť rokov odňatia slobody. Ako sa uvádza na stránkach Finančnej správy, na daniach má dokonca Andruskó ako fyzická osoba dlhovať štátu dokonca takmer 1,09 milióna eur.

Andruskóa kukláči priviedli na Okresný súd Bratislava V. v putách, tvár mu zakrývala kukla a mal oblečenú nepriestrelnú taktickú vestu. Druhý z obvinených, Ján M., sa nedostavil, súd preto nakoniec pojednávanie odročil na 3. decembra.

Prečítajte si viac: Miliónový dlh, podivné operácie a reštaurácia na čierno! Nové odhalenia v prípade obvinených z vraždy

Príchod Andruská na súd

Spolupracuje s políciou

Andruskó je zatiaľ jediným obvineným, ktorý spolupracuje s políciou v prípade vraždy novinára Kuciaka. Toho aj so snúbenicou Martinou Kušnírovou zastrelil páchateľ 21. februára tohto roka v ich rodinnom dome v obci Veľká Mača.

V tejto súvislosti sú zatiaľ obvinení štyria ľudia - Alena Zsuszova ako údajná objednávateľka, bývalý policajt Tomáš Szabó ako strelec, Miroslav Marček ako pomocník a vodič a Andruskó ako sprostredkovávateľ. Stíhaní sú väzobne a v prípade dokázania viny im hrozí 25 rokov odňatia slobody, respektíve výnimočný trest na doživotie.

Andruskó vo svojej výpovedi ukázal na Mariana Kočnera ako človeka, ktorý si mal údajne objednať vraždu u Aleny Zsuszovej. Kočner však nebol špičkou ľadovca.Podľa uznesenia Najvyššieho súdu mala objednávka prebehnúť sprostredkovane cez minimálne jednu ďalšiu osobu.

Prečítajte si viac: Nové informácie z vyšetrovania vraždy Jána a Martiny: Zsuzsová priznala peniaze od Kočnera

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Andruskó má dlhy u Zsuzsovej

Andruskó vo svojej výpovedi uviedol, že u Zsuzsovej si vraždu objednala osoba, ktorá jej mala mesačne vyplácať finančné prostriedky na účet jej dcéry.

Touto osobou mal byť práve Kočner, čo vraj potvrdila aj Zsuzsová. Podľa nového uznesenia je dôvodná obava, že mohli v tomto druhu trestnej činnosti pokračovať, keďže Andruskó mal voči Zsuzsovej dlhy. 

Podľa Zsuzsovej je výpoveď Andruskóa nedostatočným dôkazom na jej stíhanie. Zsuzsová však bola podľa informácií z uznesenia ešte donedávna v kontakte s Kočnerom. 

Ten je v súčasnosti stíhaný len pre majetkovú trestnú činnosť v troch prípadoch, vrátane kauzy zmeniek televízie Markíza. Pre tento skutok je v súčasnosti aj vo väzbe.

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Zoltán Andruskó na súde
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

Prehliadky u Kočnera

Krátko po tom, ako Andruskó označil za objednávateľa Mariana Kočnera, previezli kontroverzného podnikateľa do väznice v Leopoldove. Včera navyše vykonali domové prehliadky na viacerých miestach. 

Elitné komando prehľadalo aj Kočnerov dom na Chrasťovej, kde býva jeho exmanželka a je na ňu aj písaný, ďalej byty v komplexe Bonaparte či Five Star Residence. Podľa našich informácií mali vykonať prehliadku aj v jeho apartmáne na Donovaloch.

Záhadná firma

Andruskó okrem iného figuroval alebo figuruje podľa obchodného registra aj v niekoľkých firmách. Jednou z nich je aj firma Alegro, s. r. o. Ide o dodnes fungujúcu pizzeriu v Komárne, kde je zodpovedným vedúcim stále on. 

Pizzeriu ľudia ju stále navštevujú napriek tomu, že podľa ich slov úroveň klesá. Zamestnanci žiadne bližšie informácie ale prezradiť nechceli. Pri skúmaní dlhov Andruska sme ale objavili zvláštnu vec - oficiálne je firma Alegro zrušená už vyše dvoch rokov.

Zoltán Andruskó

Viac o téme: Zoltán Andruskó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu