Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Malinovú skutočne prepadli, tvrdí nový svedok

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Na verejnosti sa prihlásil muž, ktorý tvrdí, že študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú vlani naozaj prepadli a pozná aj údajného útočníka. Jeho výpoveď dnes priniesla televízia TA3.

Podľa doterajších vyjadrení polície si študentka národnostne motivovaný útok vymyslela. Informácie o údajnom incidente vyvolali výmenu názorov medzi Slovenskom a Maďarskom.

Prepad má podľa muža, ktorého meno televízia nezverejnila, na svedomí jeden mladík z Nitry. "Detaily celého tohto prípadu neviem, len viem to, že sa to stalo. Mám také tiché priznanie z jeho rodiny, že sa ten prípad stal," povedal pre TA3. Stalo sa to podľa neho v parku tak, ako ho popisovala Malinová. Údajný útočník podľa muža patrí k extrémistom, ktorí "nenávidia Maďarov".

"Ani sa s tým netají, ale snaží sa ostať v anonymite a z dôverných jeho blízkych kruhov mám potvrdené, že áno, ten skutok spáchal on," poznamenal muž. Rodina podľa neho "vycítila", že mladík zbil študentku, po zverejnení portrétu možných páchateľov.

Matka údajného útočníka obvinenia muža odmietla. "Môj syn spáva do desiatej. Aj v čase útoku na Malinovú o ôsmej ráno, bol doma a dozvedel sa o tom až na druhý deň," uviedla podľa internetového portálu sme.sk. Po zverejnení pravdepodobnej grafickej podoby útočníkov na Malinovú vraj viacerí známi spoznali na obrázku jej syna. Polícia ho už údajne vypočúvala.

Policajný prezident Ján Packa TA3 povedal, že muž sa mal so svojimi informáciami prihlásiť orgánom činným v trestnom konaní a podať svedeckú výpoveď. "My samozrejme ju okamžite preveríme," dodal Packa.

"Ak takýto dôkaz existuje a bude procesne zadokumentovaný, tak je povinnosťou polície aj prokuratúry tento potvrdiť alebo vyvrátiť," povedal generálny prokuratúry Dobroslav Trnka.

Malinová minulý rok tvrdila, že ju v auguste prepadli a zbili v Nitre dvaja muži, pretože hovorila po maďarsky. Stalo sa tak krátko po vytvorení koalície Smeru-SD súčasného premiéra Roberta Fica s ĽS-HZDS a SNS, ktorá je obviňovaná z nacionalizmu a protimaďarských prejavov. Podľa polície a prokuratúry sa však útok nestal. Polícia študentku tento rok v máji obvinila z krivej výpovede a krivej prísahy. Postup slovenských orgánov pri vyšetrovaní spochybnila opozičná SMK, ako aj niektorí maďarskí politici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu