Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Kaliňák: Kauzu Malinová politizuje jedine SMK

Minister vnútra Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Situáciu okolo kauzy Malinová politizuje iba Strana maďarskej koalície (SMK). "Jediný, kto sa tu snaží vyvolať napätie, je SMK," povedal v dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O 5 minút 12 šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Minister poukázal, že prvým politikom, ktorý urobil vyhlásenie pre médiá bol poslanec z SMK László Nagy a zranenú študentku maďarskej národnosti Hedvigu Malinovú bol dokonca ešte v ten istý deň pozrieť v nemocnici.

"Samotné ministerstvo vnútra a vláda zareagovali až štrnásť dní po prípade, dovtedy sa robili mimoriadne opatrenia na potlačenie národnostnej neznášanlivosti," uviedol Kaliňák.

Podľa ministra sa národnostne motivované výtržnosti skončili už v septembri minulého roka, no utíchnutie kauzy Malinová bolo pre poslancov z SMK neprijateľné. "Zrazu prišlo vystúpenie pani Edit Bauer v Európskom parlamente, lebo sa už zdalo, že je potom, takže ak tu niekto túto situáciu politizuje, tak jednoznačne môžeme hovoriť o poslancoch SMK," povedal Kaliňák.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu