Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prípad Hedvigy Malinovej treba okamžite uzavrieť, tvrdí Lipšic

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Prípad Hedvigy Malinovej treba okamžite uzavrieť, aspoň čiastočne sa tak napravia chyby, ktoré štát spravil. Dnes to vyhlásil minister vnútra Daniel Lipšic s tým, že je pre neho neprijateľné, aby Generálna prokuratúra riešila päť rokov vec, ktorá je kvalifikovaná ako krivá výpoveď.

"Či je niekto z trestného činu podozrivý alebo poškodený, či hovorí pravdu alebo klame, každý má právo, aby sa vec v nejakom rozumnom čase uzatvorila a nehrali sa okolo nej hry politické ani iné," myslí si Lipšic. Zodpovednosť za to, že kauza Hedviga sa vyšetruje tak dlho, nesie podľa ministra bývalé vedenie Generálnej prokuratúry.

Šéf rezortu vnútra zopakoval svoj názor, podľa ktorého bola celá kauza spolitizovaná bývalým premiérom Robertom Ficom a exministrom vnútra Robertom Kaliňákom. "Ak robíte vyšetrovanie spôsobom, že na tlačovej konferencii listujete vyšetrovací spis, polemizujete o dôkazoch, ktoré tam sú alebo nie sú, tak to je najlepšia cesta ako zmariť vyšetrovanie," hovorí Lipšic.

Minister nechcel komentovať rozhodnutie vlády, ktorá podľa informácií denníka SME v tajnosti odhlasovala, že Slovenská republika sa prostredníctvom vlády Ivety Radičovej Hedvige Malinovej-Žákovej oficiálne ospravedlní. "Mne sa to zdá byť absurdné, aby po uzavretom rokovaní vlády, kde je 15 členov vlády, o päť minút každý vedel, o čom ten materiál je a ako kto hlasoval," uzavrel.

Hedvige Malinovej sa už za seba ospravedlnil vicepremiér Rudolf Chmel (Most­Híd). „To, ako do toho vstupujú politici a ako sa v tej veci správa justícia, je dané aj tým, že ide o príslušníčku národnostnej menšiny, presnejšie maďarskej menšiny,“ povedal Chmel v októbri minulého roka. Prípad stojí na Generálnej prokuratúre pre znalecký posudok dekana Lekárskej fakulty UK Petra Labaša, ktorý spochybňuje, či Malinovú vôbec napadli. Malinová dvakrát úspešne prešla detektorom lži.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu