Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pred rokmi NENÁVISŤ a teraz... Zlaté časy pre Johnnyho Deppa!

Johnny Depp Zobraziť galériu (6)
Johnny Depp (Zdroj: Columbia Pictures)

LOS ANGELES - Herec Johnny Depp bol rokmi miláčikom publika, najmä toho ženského. Keď však začal súdny proces s jeho exmanželkou Amber Heard, začal na vlastnej koži pociťovať nenávisť. Súd však nakoniec rozhodol v prospech dnešného oslávenca...

Johnny Depp (celým menom John Christopher Depp II) sa narodil 9. júna 1963 v americkom meste Owensboro v štáte Kentucky do rodiny inžiniera a servírky. Kvôli práci otca sa rodina často sťahovala, bývala v amerických moteloch.

Galéria: Herec Johnny Depp

Malý Johnny nechodil riadne do školy, od dvanástich rokov fajčil, stával sa častým účastníkom výtržností. Neodmietal ani alkohol a drogy. Na úplne iné chodníčky ho nasmerovala matka. Ako jeden z mnohých teenagerov dostal od mamy elektrickú gitaru a začal hrať. Hudba ho upútala a založil svoju kapelu.

Pred rokmi NENÁVISŤ a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: New Line Cinema)

K filmu sa dostal náhodou. Zoznámil sa s hercom Nicolasom Cageom. Ten ho vzal na konkurz, na ktorom dostal Depp svoju prvú rolu v televíznom seriáli 21 Jump Street (1987). Úloha mladučkého policajta, ktorý sa v utajení pohybuje po stredných školách, divákov zaujala a v krátkom čase sa herec stal miláčikom amerického publika.

V roku 1990 zažiaril vo fenomenálnom fantastickom príbehu Edward Scissorhands (Nožnicovoruký Edward). Fantastický príbeh výstrednej imaginácie režíroval Tim Burton. Okúzľujúca rozprávka o umelo vytvorenom mladíkovi s ľudským srdcom a nožnicami namiesto prstov priniesla hercovi obrovské divácke sympatie.

Pred rokmi NENÁVISŤ a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TriStar Pictures)

Príležitosť nenechala na seba dlho čakať a herec sa podujal prijať ďalšiu rolu Lasse Hallströma v snímke What's Eating Gilbert Grape (Čo žerie Gilberta Grapea, 1993). Pre švédskeho režiséra stelesnil mladíka, túžiaceho uniknúť z dysfunkčnej rodiny, za ktorú nesie zodpovednosť. Po boku J. Deppa hral Leonardo DiCaprio jeho mentálne retardovaného brata.

Rok po Halströmovi prišla opäť skvelá príležitosť od Tima Burtona v snímke Ed Wood. Dead Man (Mŕtvy muž, 1995) „nezávislého“ Jima Jarmusche, Donnie Brasco (Krycie meno Donie Brasco, 1997) s Al Pacinom a Fear and Loathing in Las Vegas (Strach a hnus v Las Vegas, 1998) nekonvenčného Terry Gilliama neboli síce komerčnými hitmi, ale za pozornosť istotne stoja.

Depp sa nakoniec odhodlal nielen hrať titulnú rolu, ale aj s pomocou brata napísať scenár a režírovať jeden z najdepresívnejších príbehov. V snímke The Brave predstavoval pôvodného obyvateľa Ameriky, alkoholika, ktorý sa rozhodol zomrieť. Režijný debut Deppa bol nominovaný na Zlatú Palmu v Cannes.

Pred rokmi NENÁVISŤ a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Brave Pictures)

Trblietavé vody Karibiku sa stali pre šarmantného darebáka - kapitána Jacka Sparrowa (Johnny Depp) nevyčerpateľným zdrojom tajomných a vzrušujúcich dobrodružstiev. Hlavná rola vo filme s názvom Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly v réžii Gore Verbinského mu zabezpečila opätovnú slávu a uznanie. Kasový trhák zarobil v priebehu štyroch týždňov v USA 200 miliónov dolárov. Záujem divákov pritiahli nielen hlavné postavy, ale aj nové technológie a vizuálne efekty (použitých ich bolo okolo 600).

Zahral si samozrejme aj v ďalších pokračovaniach. Okrem toho sa objavil aj vo filmoch ako Alenka v ríši divov, Vražda v Orient exprese, Fantastické zvery či Minamata. 

Johnny Depp sa vo všeobecnosti teší nesmiernej popularite najmä u ženskej časti publika. V roku 2003 bol vyhlásený časopisom People za najsexi muža, má svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy a podľa médií je úspešný takmer v každej filmovej snímke.

Jeho popularita však dostala trhliny v momente, ako ho exmanželka Amber Heard zažalovala a obvinila z násilného správania. „Vtedy bola spoločnosť postavená skôr na stranu Amber, keď voči nemu vzniesla obvinenia, no a mali ho za násilníka. Začali sa mu rušiť kontrakty, pracovné príležitosti,” povedala pre Topky modelka Soňa Štefková, ktorá vtedy so slávnym hercom spolupracovala. 

Pred rokmi NENÁVISŤ a
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ako dodala, herec bol v tom čase nesmierne nešťastný. „Falošné, veľmi závažné, trestné obvinenia boli na mňa vznesené cez média, čo spustilo nekonečný príval nenávisti,” uviedol po skončení pojednávaní Depp. 

Súd sa nakoniec priklonil na jeho stranu. A to môže znamenať raketový reštart jeho kariéry. Hercovi pravdepodobne nastanú doslova zlaté časy. „Je tu veľa dôvodov myslieť si, že po tomto procese sa Johnny Depp opäť zaradí medzi hercov, ktorí zarobia filmovým produkciám obrovské peniaze. Jeho kariéra začne raketovo stúpať. V prvom rade, má v rukách srdcia väčšiny divákov. V druhom rade je v pozícii, v ktorej si môže vyberať tie najlepšie a najväčšie filmy najbližších rokov,” tvrdí prvoligová PR manažérka Alexandra Villa.

Johnnyho budúcnosť vidí vo veľmi ružových farbách. „Môže sa stať najlepšie zarábajúcim hercom všetkých čias! Johnny zarobil za svoju kariéru holywoodskym štúdiám milióny dolárov za posledné dekády. Má za sebou 40 rokov pôsobenia v projektoch, ktoré sú divákmi milované. Ako príklad – parfum Christian Dior Sauvage, ktorej reklamnou tvárou je Johnny Depp, je v súčasnosti na historických maximách predaja,” dodala Villa.

Johnny Depp
Zobraziť galériu (6)
Johnny Depp  (Zdroj: SITA/AP Photo/Shizuo Kambayashi, File)

Viac o téme: Johnny Depp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu