Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kedysi popová princezná a dnes: Bez otcovho dovolenia nesmie ani vyjsť z domu!

Britney Spears Zobraziť galériu (5)
Britney Spears (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Vystupovala od detstva a už ako 16-ročná sa stala ikonou tínedžerov. Lenže v roku 2008 sa Britney Spears zrútila a odvtedy musí byť pod dohľadom otca. Hoci verila, že tento rok rozhodnutie súdu zvráti, ten jej svojprávnosť nevrátil.

Britney Spears sa narodila 2. decembra 1981. Ku kariére popovej hviezdy smerovala už od detstva, venovala sa spevu, gymnastike aj tancu. 

Britney Spears
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram)

Po niekoľkých vystúpeniach na pódiách aj v televíznych šou podpísala svoju prvú zmluvu ako 15-ročná. Jej albumy Baby one more time a Oops!... I did it again sa stretli s veľkým úspechom a patrili k najpredávanejším nosičom. Britney sa stala najpredávanejším tínedžerom všetkých čias. 

Kedysi popová princezná a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Z nevinne pôsobiacej Britney sa rýchlo stala provokatívnejšia speváčka, ale stále s veľmi úspešnými albumami aj samotnými singlami. Popritom sa snažila presadiť aj ako producentka, herečka a vydala aj nejaké knihy o svojej osobe. Pôsobila tiež ako porotkyňa v hudobnej šou. 

Blondínka ma za sebou dve manželstvá. To prvé - s kamarátom z detstva - trvalo len 55 hodín. V roku 2004 povedala svoje áno tanečníkovi Kevinovi Federlinovi, s ktorý má dvoch synov. Rodinná idylka sa však v tomto prípade nekonala. Britney začala mať problém s alkoholom, objavili sa psychické problémy, pokúsila sa o samovraždu a dokonca si oholila hlavu.  

Britney Spears
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com a profimedia.sk)

Po tomto incidente z roku 2007 skončila Britney v liečebni. Neskôr síce opäť absolvovala niekoľko koncertov a tvorila nové piesne, no v roku 2008 skončila dvakrát na psychiatrii a napokon bola zbavená svojprávnosti. Jej poručníkom sa stal otec Jamie. 

Tento rok bývalá popová princezná oznámila, že chce dosiahnuť zmenu. Dokonca vzniklo hnutie Free Britney. Súd však jej žiadosť o vrátenie svojprávnosti zamietol. Poručník má teraz kontrolu nad speváčkou aj v takých banálnych rozhodnutiach, akým je opustenie domu či pridávanie príspevkov na sociálne siete. 

Kedysi popová princezná a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram BS)

Viac o téme: Britney Spears
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu