Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrť slovenskej legendy: Namiesto oslavy naposledy vydýchol

Leopold Haverl Zobraziť galériu (8)
Leopold Haverl (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dnes je deň, kedy by Leopold Haverl oslávil 83 rokov. No pred tromi rokmi oslavy jeho života krátko pred narodeninami pretrhla smrť...

Leopold Haverl je slovenskou hereckou legendou. Takmer do poslednej chvíle stál na javisku či pred kamerami. V televízii si naposledy strihol úlohu zákerného Osvalda v jojkárskom seriáli Divoké kone. 

No tým, čo mu vo februári 2016 chceli blahoželať k narodeninám, zostali len oči pre plač. Hoci mal herec zdravotné problémy, rodinu a známych zdrvila správa o jeho smrti necelé dva týždne pred oslavou jubilejnej osemdesiatky.  

„Mali sme oslavovať, bohužiaľ sa lúčime. Chcem ti povedať, že nikdy, nikdy, nikdy na teba nezabudneme, že budeš pre nás veľkým vzorom. A chcem ťa poprosiť, kým prídeme tam hore, tak pozdrav všetkých. Nikdy na teba nezabudneme,” povedal Ján Greššo na rozlúčke s Hafim, ako Haverla familiárne nazývali kamaráti a kolegovia. 

Smrť slovenskej legendy: Namiesto
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR)

Leopold Haverl sa narodil 16. februára 1936. V divadlách vytváral charakterové a dramaticky vypäté postavy. Od 60. rokov začal hrávať vo filmoch a najmä v televízii. Tvrdil, že receptom na dlhovekosť je vnútorný pokoj.

Viac o téme: Leopold Haverl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu