Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nedožitá 80-tka Leopolda Haverla: Toto si herecká legenda nezaslúžila!

Leopold Haverl Zobraziť galériu (21)
Leopold Haverl

BRATISLAVA - Leopold Haverl (†79) by mal práve dnes 80 rokov. No namiesto toho, aby s ním jeho kolegovia oslavovali, mu včera preukázali úctu na poslednej rozlúčke, ktorá sa konala v SND. Divadlo však vôbec nepraskalo vo švíkoch a z mladšej generácie sa prišiel rozlúčiť naozaj málokto. Toto si Hafi nezaslúžil.

Leopold Haverl navždy odišiel 5. februára nadránom. Správa o jeho smrti zasiahla mnohých jeho kolegov. Vo svojich vyjadreniach žialili starí i mladí a všetci ho svorne označovali za vynikajúceho herca i človeka.


Reakcie na smrť Leopolda Haverla († 79): Smútok a bolesť... Bol to človek s veľkým Č!


Na pondelkovej rozlúčke však mnohí zo smútiacich umelcov napokon chýbali. Na pódiu sedela asi tridsiatka hercov a v hľadisku už mnoho známych tvárí vidieť nebolo. Chýbali najmä tí mladí, pre ktorých bola česť učiť sa remeslo práve od Hafiho. Z tej najmladšej generácie sme zaznamenali len Petru Vajdovú, Daniela Fischera, Juraja Ďuriša a Martina Šalachu. 

A do očí priam bila neúčasť tých, ktorí sa s Haverlom podieľali na jeho poslednom seriáli Divoké kone. Za všetkých sa ukázali snáď len Róbert Halák a už spomínaný Juraj Ďuriš. Toto si Hafi naozaj nezaslúžil...


Rozlúčka s Leopoldom Haverlom: Iná ako pri jeho kolegoch!


 

Viac o téme: Leopold Haverl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu