Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Posledné minúty Leopolda Haverla († 79): Záchranári urobili chybu?!

Leopold Haverl Zobraziť galériu (4)
Leopold Haverl

BRATISLAVA - V piatok nadránom tento svet navždy opustil herec Leopold Haverl. Stalo sa tak po náhlej mozgovej príhode. Ako však vyšlo najavo, záchranári ho viezli do najbližšej nemocnice v centre hlavného mesta evidentne bez toho, aby si overili, či dané zariadenie má ešte kapacitu na prijímanie pacientov. Následne museli zamieriť do Ružinova.

Leopold Haverl podľa našich informácií krátko pred svojou smrťou podstúpil operáciu ciev, takzvanú angioplastiku. Dva dni po prepustení z nemocnice však dostal náhlu mozgovú príhodu, ktorá sa mu stala osudnou. 


Posledné chvíle Leopolda Haverla: Utajená operácia a potom nečakaná smrť!


Počas víkendu sa začali šíriť správy, že s jeho prevozom do nemocnice v piatok nadránom nebolo všetko v poriadku. Na sociálnej sieti to naznačil bývalý šéf SND Ondrej Šoth a podobné informácie zverejnila aj aktivistka Monika Kozelová, známa napríklad organizovaním šansónových večerov Jozefa Bednárika. 

„Ako je možné, že aj dnes, v 21. storočí, nemáme pohotovosti v štátnych nemocniciach vybavené tak, aby mohli prijať pacientov v pohrození života? Ako je možné, že po mozgovej príhode Leopolda Haverla ho sanitka najskôr odviezla do nemocnice na Mickiewiczovej, kde ho odmietli prijať s tým, že nemajú dostatočné vybavenie? Pacienta v ohrození života, kde ide nie o minúty, ale o sekundy. Ako je možné, že sanitku poslali do Ružinovskej nemocnice bez toho, aby ho aspoň zastabilizovali a výsledkom bola smrť, lebo už bolo neskoro?” rozohnila sa na Facebooku Kozelová, ktorej mama sa s Haverlom kamarátila.  

Podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Petry Stano Maťašovskej ale nebol umelec prijatý jednoducho preto, že na neurologickej JIS-ke mali plný stav. Informáciou údajne disponovalo aj Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Zdá sa však, že záchranári stredisko nekontaktovali a rovno zamierili do najbližšieho zariadenia. Spojili sa s ním až vtedy, keď pacienta v Starom Meste neprijali. 

Viac o téme: Leopold Haverl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu