Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Povolebná hádka v Bratislave! Ftáčnik obvinil z neúspechu Smer, ten vrátil úder!

Milan Ftáčnik Zobraziť galériu (2)
Milan Ftáčnik (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - O výsledku Milana Ftáčnika, ktorý neuspel v boji o kreslo šéfa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), je podľa krajského predsedu strany Smer-SD Martina Glváča zbytočné polemizovať.

"No ak by nemal naše hlasy, nemusel byť ani tretí," skonštatoval na svojom facebookovom profile. Poznamenal, že Ftáčnik býval úspešný len vtedy, keď bol spätý so Smerom-SD. "Tak sa stal starostom Petržalky a jedenkrát primátorom Bratislavy... U jeho voličov sú zastúpení najmä naši voliči," uviedol Glváč s tým, že si preto vyprosí voči nim akúkoľvek neúctu. Tvrdí, že keď začal Ftáčnik, ktorý kandidoval ako nezávislý, špekulovať, volič to prekukol.

Martin Glváč
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Štefan Puškáš)

Ftáčnik ako jeden z dôvodov neúspešnej kandidatúry označil tendenciu, že sa ľudia rozhodovali podľa filozofie opozično-koaličnej. Napriek tomu, že celý čas vystupoval ako nezávislý kandidát, ktorý sa neuchádzal o podporu žiadnej politickej strany, istým spôsobom mu malo uškodiť aj vyjadrenie podpory strany Smer-SD. "Hoci sme mali stretnutie s Martinom Glváčom, tak sme sa na ničom nedohodli. Tým, že toto urobil, spochybnil filozofiu mojej kandidatúry ako nezávislého kandidáta," povedal po zverejnení neoficiálnych výsledkov Ftáčnik.

Zároveň však priznal, že to nie je jediná príčina jeho prehry. "Budem musieť rozmýšľať, čo som urobil dobre a čo som urobil zle, lebo výsledok nespočíva len v koalično-opozičnom nastavení. Určite boli nejaké mínusy aj na mojej strane," pripustil Ftáčnik s tým, že to vyhodnotí so svojím volebným štábom. Na otázku, ako napriek tomu plánuje zúročiť vyjadrenú podporu voličov, je podľa neho ešte príliš skoro odpovedať. "Mojou ambíciou je prispieť k tomu, aby v budúcich komunálnych voľbách nastala na čele Bratislavy zmena. Viac vám k tomu nepoviem a rád na to odpoviem možno v priebehu niekoľkých týždňov," podotkol Ftáčnik. Na poslanca kraja nekandidoval podľa vyjadrení preto, lebo všetku energiu chcel vložiť do volieb na predsedu kraja.

Viac o téme: Smer-SDMilan FtáčnikBratislavský samosprávny krajŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu