Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Brexit je horúca téma aj medzi celebritami: Známy herec sa neudržal, ostré slová na adresu Farageho!

Christoph Waltz
Christoph Waltz (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Nejde mu len o kultúru! Herec Christopher Waltz, známy najmä z filmov Quentina Tarantina, si v najnovšom rozhovore pre televíziu Sky nedával rozhodne servítku pred ústa.

Len nedávno oznámil šéf britskej euroskeptickej Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) Nigel Farage svoje odstúpenie z funkcie. Ako dôvod svojho rozhodnutia uviedol, že dosiahol svoj životný cieľ a tým bol odchod Británie z Európskej únie. Na jeho hlavu sa okamžite spustila vlna kritiky. Poznámku k jeho odchodu si neodpustil ani herec Christoph Waltz.

"Samozrejme, teraz vedúca krysa opustí potápajúcu sa loď! Je to nevyhnutné. Snažili sa obliecť si hrdinský dres odchodu, ale nie je to tak. Je to iba priznanie porážky" uviedol Waltz.

Vo svojom rozhorčení pokračoval i ďalej. "Zanechajú tu neporiadok, ktorý musia ostatní po nich upratať. Títo ľudia sa ani len nepostavia za to, čo spôsobili". Na otázku reportérky, či je herec proti brexitu, odpovedal okamžite. "Na 100%. Nedokážem pochopiť tú priepastnú hlúposť."

Obyvatelia Veľkej Británie v júnovom referende rozhodli o tom, že ich krajina vystúpi z Európskej únie. Zástancovia odchodu zvíťazili v pomere 52 ku 48 percentám.

Viac o téme: Nigel FarageChristoph WaltzBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu