Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Voľby 2016 VIDEO Spoveď Francúza žijúceho na Slovensku: Pocity o voľbách na plné ústa

Francúz so slovenským občianstvom Frédéric Miskiewicz dnes takisto volil. Zobraziť galériu (2)
Francúz so slovenským občianstvom Frédéric Miskiewicz dnes takisto volil. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Sú situácie, keď má človek väčšiu motiváciu ísť voliť, tak ako dnes. Po svojom hlasovaní vo voľbách do NR SR to uviedol Frédéric Miskiewicz, Slovák s francúzskymi koreňmi. Voľbu uskutočnil podvečer v bratislavskom Starom Meste.

Miskiewicz, ktorého otec je Francúz poľského pôvodu a mama Slovenka, žije na Slovensku už od roku 1995. Na voľbách sa zúčastňuje pravidelne. "Vážim si právo voliť, je to právo za ktoré tiekla krv a ľudia zomierali," pripomenul. 

Volieb sa zúčastnil aj Francúz so slovenským občianstvom Frédéric Miskiewicz

Otázkou, ktorú v prípade týchto volieb riešil bol ale samotný výber, komu dať hlas. "Rozmýšľal som o tom do poslednej chvíle," priznal. A hoci prišiel voliť so svojou priateľkou, francúzske príslovie "Za všetkým hľadaj ženu" za jeho konečným voličským rozhodnutím vraj hľadať netreba. "Nie, síce sme spolu voľbu konzultovali, no rozhodli sme sa obaja podľa vlastného uváženia," povedal.

Francúz so slovenským občianstvom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Nech už budú výsledky volieb akékoľvek, Miskiewicz si želá, aby nové obdobie prinieslo na politickej scéne viac pokoja a menej napätia. Aby sa o rozdielnych názoroch diskutovalo slušne, aby sa pri argumentácii a správaní nezachádzalo do extrémov. "Tak by to malo platiť v politike všade, vo Francúzsku, i na Slovensku," uzavrel.

Viac o téme: Voľby 2016Frédéric Miskiewicz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu