Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Utečenca obžalovali z vraždy študentky: Dievča zažilo peklo, Hussein sa bude zodpovedať pred súdom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

FREIBURG - Nemecká prokuratúra dnes oznámila, že podala obžalobu na utečenca z Afganistanu, ktorý je podozrivý zo sexuálne motivovanej vraždy študentky v meste Freiburg.

Mladík identifikovaný ako Hussein K. sa bude zodpovedať pred krajinským súdom vo Freiburgu, a to na základe ustanovení trestného práva pre mladistvých. Napriek vypracovaniu viacerých znaleckých posudkov sa totiž nepodarilo rozptýliť pochybnosti o jeho veku v čase zločinu.

Znásilnenie a vražda, ktorej obeťou bola 19-ročná študentka medicíny, sa odohrala vo Freiburgu v októbri 2016. Husseina K. zadržali ako predpokladaného páchateľa o sedem týždňov neskôr. Afganec uviedol, že mal v čase zločinu len 17 rokov, podľa dvoch z posudkov, ktoré nechala vypracovať prokuratúra, však bol vtedy najmenej 22-ročný a teda plnoletý. Jeho vek je nejasný, keďže do Nemecka pricestoval v novembri 2015 bez dokladov. V prípade usvedčenia z vraždy hrozí neplnoletému páchateľovi najviac desať rokov väzenia, ako dospelého by ho však mohli odsúdiť až na doživotie.

Hussein K. už v roku 2013 prepadol na gréckom ostrove Korfu inú študentku, ktorej spôsobil ťažké zranenia. O rok neskôr ho za pokus o vraždu odsúdili na desať rokov väzenia. Avšak na jeseň 2015 ho podmienečne prepustili na slobodu, na čo sa tento údajne mladistvý utečenec bez sprievodu rodičov presunul do Nemecka.

Viac o téme: VraždaZnásilnenieMigrantSúd Freiburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu